Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πίεση από νωρίς

Πίεση από νωρίς
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - 09:59

Αυτοί που δεν υπολογίζεις σου κάνουν τη ζημιά. Αυτοί που λες «τους έχω» σου κάνουν την έκπληξη. Αυτοί που θεωρείς «εύκολους» αντιπάλους είναι εκείνοι που σου δημιουργούν εντέλει το πρόβλημα και σε φέρνουν προ δυσκολιών. Και σε χειρότερο βαθμό, μάλιστα. Γιατί από τους ισχυρούς το περιμένεις.

Όσο χαμηλά και αν είναι τα «εμπόδια» στον 2ο προκριματικό του Τσου Λου, ο Ολυμπιακός οφείλει να μπει για… μάχη. Να νιώσει από νωρίς την πίεση. Η οποία θα είναι εκεί, θέλοντας και μη. Για ευρωπαϊκά παιχνίδια μιλάμε. Ο Θρύλος πρέπει να μπει μέσα και να βάλει πανοπλία. Να ετοιμαστεί για… πόλεμο.

Η σεζόν, κάθε χρόνο, αρχίζει να κρίνεται νωρίς. Και ο Ολυμπιακός θέλει να μείνει μακριά από το απευκταίο. Δεν μπορεί η ομάδα του Μαρτίνς να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να χάσει κάποια από τις ανταποκρίσεις, στο «τρένο» προς την Ευρώπη. Πρέπει να πάει μέχρι τέλους. Να μπει στους ομίλους του Τσου Λου. Εντάξει, δεν είναι απλό. Ποτέ δεν ήταν, όμως. Ο Ολυμπιακός το έκανε, παίζοντας ως Ευρωπαίος που είναι. Το ίδιο καλείται να κάνει και τώρα.

Είναι τρομερά καλό που οι παίκτες θα βρεθούν με πίεση από νωρίς. Είναι τρομερά καλό που όπως θα προχωρά (ελπίζουμε) η ομάδα στα προκριματικά, θα αυξάνεται από νωρίς η δυσκολίας στα ματς. Και ο Ολυμπιακός θα καλείται να ανταπεξέλθει. Θα τον βοηθήσει να είναι και πιο έτοιμος όταν αρχίσει για τα καλά η σεζόν, έρθει και το πρωτάθλημα και αρχίσει η «μάχη» για το 47ο.

Προς Θεού, δεν λέμε ότι τα προκριματικά του καλοκαιριού είναι… καλά φιλικά, για να χτίσει ομάδα. Κάθε άλλο. Το άκρως αντίθετο. Θα είναι, όλα τους, σκληρά ματς, δυνατά και απαιτητικά, τα οποία πρέπει από νωρίς να δείξει ότι είναι σε θέση να παίρνει! Να χτίσει και θετικό σερί νικών, από νωρίς, αλλά και ψυχολογία! Να νιώσει την πίεση και να βγει κυρίαρχος…

Διαβάστε επίσης