Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χωρίς διέξοδο η ομοσπονδία

Χωρίς διέξοδο η ομοσπονδία
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 - 23:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από το παρασυμβούλιο, ναι γίνονταν επί Γραμμένου συνεχίζεται επί Ζαγοράκη, είχαν αποφασίσει στην ΕΠΟ να μην συζητήσουν την Ολιστική Μελέτη στην τελευταία (σ.σ. της Τετάρτης 16/06) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και να ορίσουν νέα ΓΣ τις 19 Ιουλίου, προκειμένου να ψηφίσουν το νέο καταστατικό που τους επιβάλλουν ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Η ομοσπονδία, απλά, κέρδισε χρόνο δεν έχει διέξοδο, όπως δεν έχει και δικαιολογία να μην περάσει τις αλλαγές για να... ανοίξει η ΕΠΟ προς το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεφεύγοντας από το «κλειστό κλαμπ» των παραγόντων των ΕΠΣ. Το συγκεκριμένο... πείραμα απέτυχε, αφού απέδειξαν ότι δεν μπορούν να ασκήσουν κεντρική διοίκηση, παρά δεν κρύβει κανείς ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν αλώσει την ΕΠΟ. Άρα, πως να υπάρχει ισονομία;

Μπορεί να μην θέλουν τις αλλαγές, όμως κανείς τους δεν έχει βγει δημόσια για να τις αποκηρύξει. Δεν τολμά, επειδή δεν έχει δικαιολογία για να το κάνει, άλλωστε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Παράλληλα, δεν είναι ουτοπία το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει μόνο του για τα δικά του θέματα, μέσω αρμόδιας επιτροπής. Ούτε είναι παράλογο η ΕΠΟ να ελέγχεται από την Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσης ή να διοικείται από μάνατζερ, δηλαδή τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της! Τι δικαιολογίες θα πουν στις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ;

Επίσης: Από 69 σε 82 θα αυξηθούν τα μέλη της ΓΣ της ΕΠΟ. Από δύο ψήφους θα έχουν οι ενώσεις διαιτητών, ποδοσφαιριστών, γυναικών, προπονητών, μία το ποδόσφαιρο άμμου, έξι η Σούπερ Λίγκας 2.

Διαβάστε επίσης