Ντουντούκα
Θρυλική φιέστα για το 47ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Ασπίδα» της UEFA για να ψηφιστεί η Ολιστική Μελέτη

«Ασπίδα» της UEFA για να ψηφιστεί η Ολιστική Μελέτη
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 - 11:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μήνυμα για να ψηφιστεί η Ολιστική Μελέτη στην Έκτακτη Καταστατική ΓΣ της 19ης Ιουλίου αποτελεί η ομιλία του Επικεφαλής Εθνικής Διακυβέρνησης και Παγκόσμιων Θεσμών της UEFA, Λούκας Νίκολα, από το βήμα της Τακτικής ΓΣ της ΕΠΟ που γίνεται σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Grand Hyatt στην Αθήνα.

Ο κ. Νίκολας ανέλυσε τις αλλαγές και άφησε να εννοηθεί ότι μόνο αν περάσει η Ολιστική Μελέτη η FIFA, UEFA θα παραμείνουν κοντά στην ΕΠΟ, καθώς τόνισε: «Η Ολιστική Μελέτη πρέπει να υλοποιηθεί πλήρως, ως πακέτο. Η UEFA θα συνεχίσει να συνδράμει στην ΕΠΟ, αλλά η συνέχιση της στήριξης που θα παρέχουμε θα εξαρτηθεί από ένα θετικό αποτέλεσμα στην Συνέλευση του Ιουλίου».

Αναλυτικά ανέφερε:

«Τα θέματα της Ολιστικής μελέτης αναβλήθηκαν για τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία που θα γίνει η έκτακτη Γενική Συνέλευση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτές οι συστάσεις να εφαρμοστούν πλήρως. Γι' αυτό και το προηγούμενο διάστημα δύο αποστολές εστάλησαν εδώ για να συνεργαστούν με την ΕΠΟ. Οι αλλαγές αυτές έχουν κοινοποιηθεί σε όλους σας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα βελτιώσουν την ΕΠΟ σε πολλά επίπεδα. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα ενδυναμωθεί και θα υπάρχει και μια γυναικεία φωνή. Θα υπάρχουν έλεγχοι διακυβέρνησης που θα ενδυναμώσουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, όπως θα ενδυναμωθεί και η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως, ως πακέτο. Η UEFA θα συνεχίσει να συνδράμει στην ΕΠΟ. Η συνέχιση της στήριξης που θα παρέχουμε θα εξαρτηθεί από ένα θετικό αποτέλεσμα τον Ιούλιο.

Σχετικά με τον αθλητικό νόμο, είμαστε ανένδοτοι στην προστασία της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου και θα συνεχίσουμε. Έχουμε επιφυλάξεις ακόμα και σήμερα, και δυστυχώς δεν έγινε ποτέ μια συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Κάποια θέματα στο νόμο είναι ακόμα πιο πιεστικά. Όπως οι εκλογές στις ΕΠΣ. Στείλαμε χθες (σ.σ. 24/06) επιστολή στον υφυπουργό και ζητήσαμε επείγουσα συνάντηση».

Διαβάστε επίσης