Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η τετράδα στην άμυνα δείχνει την πρώτη κατεύθυνση

Η τετράδα στην άμυνα δείχνει την πρώτη κατεύθυνση
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 - 14:43

Η συνέχιση της επιλογής του Πέδρο Μαρτίνς, σε τετράδα στην άμυνα, δείχνει πολλά, σε πρώτη φάση, για το τι έχει στο μυαλό του, ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο Μαρτίνς, ο οποίος δοκίμασε σε μεγάλο βαθμό την άμυνα με τρεις, στο τελευταίο κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου 2020-21, δείχνει να επιστρέφει σε τετράδα στην άμυνα και να βασίζεται ξανά στο… πατροπαράδοτο 4-3-3, το οποίο σε μεγάλο βαθμό οδήγησε την ομάδα, από τη σεζόν 2018-19, σε μεγάλες επιτυχίες, σε μεγάλες προκρίσεις και σε μεγάλες νίκες.

Πάντως, η επιλογή αυτή δεν είναι επ’ ουδενί οριστική. Είναι δεδομένο ότι ο Μαρτίνς θα έχει και άλλα πράγματα στο μυαλό του, τα οποία αναμένεται να δοκιμάσει σε βάθος χρόνου, καθώς η ομάδα θα χτίζεται. Άλλο είναι το σημαντικό, βέβαια. Ένα στοιχείο που δείχνει γιατί ο Ολυμπιακός προσανατολίζεται, περισσότερο, στο 4-3-3, αυτή τη στιγμή.

Με αυτό το σύστημα έκανε τις προκρίσεις του, έως τώρα. Αυτό το σύστημα είναι, το οποίο κάνει τους παίκτες να αισθάνονται άνετα, ο ένας με τον άλλο, μέσα στο γήπεδο. Και τους δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, αφού είναι το σύστημα που έχουν δουλέψει περισσότερο από όλα.

Το ότι βλέπουμε τώρα τον Θρύλο με 4-3-3, δεν σημαίνει ότι ΜΟΝΟ αυτό θα δούμε. Αντιθέτως. Τικίνιο και Ελ Αραμπί εγγυώνται αρκετό… 4-4-2, ενώ με την επιστροφή και του Μπα, αλλά και αναλόγως τι θα γίνει γενικά με τους στόπερ, μπορεί να έχουμε πάλι και τριάδα, πίσω στα σέντερ μπακ στο μέλλον. Και με βάση το που αυτή θα χρειαστεί. Έχει δείξει ο Μαρτίνς ότι ένα σύστημα μόνο δεν δουλεύει. Δουλεύει αρκετά παράλληλα.

Διαβάστε επίσης