Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όνειρα για... εμπόδια στη νέα σελίδα

Όνειρα για... εμπόδια στη νέα σελίδα
Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021 - 22:38

Στις 19 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ΓΣ της ΕΠΟ για να εγκριθούν οι καταστατικές αλλαγές που αλλάζουν τη δομή της ομοσπονδίας και γυρίζουν σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να περάσουν πρέπει να ψηφιστούν από τουλάχιστον 51 μέλη της ΓΣ, σε σύνολο 70, όμως αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι περισσότερες ενώσεις δεν τις θέλουν, αν και «κομβική» θα είναι η στάση αυτών που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ.

Το σύστημα δεν θέλει να έρθει σε απευθείας ρήξη με τις FIFA, UEFA και την Κυβέρνηση. Για αυτό και στην ποδοσφαιρική πιάτσα κυκλοφορεί ότι ψάχνουν τρόπους για να αναβάλουν ΓΣ της 19ης Ιουλίου, με την ελπίδα οι ξένοι να δεχθούν «παζάρια» και να ψηφίσουν όσα τους βολεύουν. Από την άλλη πλευρά, η FIFA και η UEFA θέλουν να πάνε τις αλλαγές ως σύνολο στη ΓΣ και έτσι να ψηφιστούν αλλά και να μην μπουν σε συζήτηση.

Να συζητήσουν τι; Είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν γίνουν όλα μαζί, θα κάνουν μια τρύπα στο νερό.

Οι ΕΠΣ κατάντησαν την ΕΠΟ να είναι απαξιωμένη και ανυπόληπτη. Άρα, χρειάζεται ανανέωση εκ βάθρων και σε καμία περίπτωση να μη θυμίζει την τωρινή ομοσπονδία, επειδή με την τωρινή δομή της απέτυχε και δεν το ξέρει. Οι ξένοι αξιωματούχοι ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται επειδή τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχαν σε επιτροπεία το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει και κάτι άλλο: Ο Ζαγοράκης δεν έχει τρόπο να επιβάλει το νέο καταστατικό και περιμένει πολλά από τις FIFA και UEFA. Κι αυτό το ξέρουν οι ξένοι, για αυτό και τον στηρίζουν ανοιχτά.

Είναι γνωστό ότι FIFA και UEFA μπορούν να παίξουν «κομβικό» ρόλο στη νέα σελίδα. Μάλιστα, ο Αυγενάκης τις κάλεσε στη Βουλή την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στη συζήτηση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για την Ολιστική Μελέτη. Επίσης, κάλεσε και τις ΕΠΟ, Superleague...

• ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για το περιεχόμενο της «Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο» των FIFA/UEFA, η οποία είναι απόρροια της Διακήρυξης Προθέσεων, που συνυπέγραψαν, στις 25 Φεβρουαρίου 2020, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο τότε Αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ,

• συζήτηση για τα προβλήματα, τις παθογένειες και τις προοπτικές του ελληνικού ποδοσφαίρου και

• κατάθεση προτάσεων εκ μέρους των μελών της Επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος στις 17 Ιουνίου στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ψήφιση του αθλητικού νόμου 4809/2021, είχε προτείνει την άμεση διεξαγωγή της συγκεκριμένης συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Διαβάστε επίσης