Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στη Super League (κάποιοι) έχασαν την μπάλα με τα τηλεοπτικά

Στη Super League (κάποιοι) έχασαν την μπάλα με τα τηλεοπτικά
Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021 - 00:53
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια... πονεμένη ιστορία είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League. Η αποτυχία της Κεντρικής Διαχείρισης ισοδυναμεί και με αποτυχία της... εξυγίανσης και πλέον κάποιοι ψάχνουν «σωσίβιο» που δεν υπάρχει! Η αγορά βασίζεται και στη ζήτηση, όχι μόνο στην προσφορά...

Για αυτό και στη Super League (κάποιοι) έχασαν τη μπάλα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Από τη μια δεν ψήφισαν την προκήρυξη, από την άλλη όρισαν την κλήρωση του πρωταθλήματος για τις 19 Ιουλίου και στη μέση ο Αλαφούζος για να τους σώσει! Ποιος; Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού που μόστραρε τη Super League TV, η οποία είχε την τύχη του PAOK TV αλλά αυτό τουλάχιστον πρόλαβε να λειτουργήσει! Η... επιτυχία είναι ότι το αντέγραψαν από το τέλος του, από την αποτυχία του!

Απόφαση χωρίς λογική

Όμως από το ΔΣ (8/7) της Super League δεσπόζει το αυτογκόλ που πέτυχαν με πρόταση του Μπέου! Θέλουν να περάσουν στο καταστατικό της ΕΠΟ, να προβλέπεται Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων! Πρόκειται για... έπος αυτοκύρωσης!

Στη Super League δίνουν αγώνα να μην αποφασίζει η ΕΠΟ για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα της δώσουν το δικαίωμα να αποφασίζει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Στην ΕΠΟ, που διοικείται από προέδρους ΕΠΣ;

Επίσης, η Ολιστική Μελέτη δεν προβλέπει Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Άρα, πρόκειται για απόφαση που δεν έχει λογική.

Δεν έχει σημασία αν την ψήφισαν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ξέρουν ότι δεν μπορεί να ισχύσει τέτοιο ...έκτρωμα. Για να υπάρξει Κεντρική Διαχείριση πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες (σ.σ. οι Αρης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα έχουν συμβόλαιο με τη NOVA). Ο Ολυμπιακός συμφώνησε στην Κεντρική Διαχείριση αλλά δεν είχαν πλάνο. Ζητούσαν 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ η NOVA έδινε 40 εκατ. Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός, όπως και οι ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, δεν θα έχουν πρόβλημα εξεύρεσης τηλεοπτικής στέγης.

«Πυρ» στην ΕΠΟ

Να παραχωρήσει η Super League τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε ποια ΕΠΟ; Σε αυτή που δεν τους ενημέρωσε για τους κανονισμούς (Πειθαρχικός Κώδικας, ΚΑΠ κτλ) που θα ψηφίσει με αποτέλεσμα ο Αλαφούζος να προτείνει (και να συμφωνήσουν όλοι) να μην τους ψηφίσουν οι τέσσερις εκπρόσωποι της διοργανώτριας στην ΕΠΟ.

Άρα, έχουν άδικο όσοι λένε ότι αυτοί δεν θα είναι κανονισμοί αλλά... φωτογραφίες;

Τελικά, με τον Ζαγοράκη το ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο.

Διαβάστε επίσης

Τρέλανέ μας! (videos)

Τρέλανέ μας! (videos)

Προ των πυλών ο Βάτσλικ, ο οποίος έρχεται να «χτίσει» το τέρμα του Ολυμπιακού, παίρνοντας τη θέση του Ζοζέ Σα!