Ντουντούκα
Θρυλική φιέστα για το 47ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Τορπίλη» της ΕΠΟ στην Ολιστική Μελέτη

«Τορπίλη» της ΕΠΟ στην Ολιστική Μελέτη
Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021 - 16:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ εξακολουθεί να ξεπερνά κάθε όριο. Η ΕΠΟ εξακολουθεί να προκαλεί την Κυβέρνηση αλλά και τις FIFA, UEFA καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, στη σημερινή της συνεδρίαση (9/8), αποφάσισε να κάνει... εκπτώσεις στην Ολιστική Μελέτη και να εγκρίνει για ψήφιση στη ΓΣ της 19ης Ιουλίου τις αλλαγές που τους... βολεύουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια και τα λένε ότι κάτι έκαναν.

«Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας», ανακοίνωσε η Ομοσπονδία μετά τη συνεδρίαση της ΕΕ.

Για παράδειγμα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ...έκοψε το δικαίωμα να αποφασίζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για θέματα που το αφορούν και η ΕΕ της ΕΠΟ απλά να επικυρώνει. Άρα, θα εξακολουθήσει το εξής παράδοξο: πρόεδροι των ΕΠΣ θα αποφασίζουν για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, πρόεδροι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα έχουν λόγο για τις ΠΑΕ που κοστίζουν εκατομμύρια!

Στο Πάρκο Γουδή ξεχνούν ότι η Ολιστική Μελέτη προήλθε μετά από συμφωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ. Η συμφωνία έγινε στις 25/02/2021 και η Ολιστική Μελέτη που την έκαναν... κουρέλι εστάλη τον περασμένο Οκτώβριο.

Επίσης, ο εκπρόσωπος των FIFA, UEFA, Λούκα Νίκολα είχε ζητήσει στη ΓΣ της 25η Ιουνίου η Ολιστική Μελέτη να περάσει «πακέτο». Επειδή δεν τους είχαν εμπιστοσύνη έστειλαν έτοιμες, μεταφρασμένες στα ελληνικά, τις αλλαγές στο καταστατικό και συν τοις άλλοις από την ΕΠΟ τις είχαν μεταφράσει λάθος.

Ο Ζαγοράκης που διέρρεε ότι θα παραιτηθεί, αν δεν περάσει η Ολιστική Μελέτη, τι θα κάνει; Όπως, έλεγε ότι θα παραιτηθεί, μετά την κόντρα του με τον Φιλιππούση!

Στην ΕΠΟ χορεύουν σε ρυθμούς... ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων).

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α', Β', Γ' Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9).

Διαβάστε επίσης