Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γαλατάσαραϊ: Διπλωματικό «θρίλερ» με την άρνηση για rapid test – «Δεν φταίει ο Ολυμπιακός», λέει ο Τερίμ (video)

Γαλατάσαραϊ: Διπλωματικό «θρίλερ» με την άρνηση για rapid test – «Δεν φταίει ο Ολυμπιακός», λέει ο Τερίμ (video)
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 - 14:23

Σε διπλωματικό επεισόδιο έχει εξελιχθεί η «πόρτα» που έφαγε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» η ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατάσαραϊ με εντολή Νίκου Χαρδαλιά, καθώς αρνήθηκε να γίνουν rapid test σε παίκτες της. Η τουρκική ομάδα έφτασε στην Αθήνα χθες και παρόλο που γνώριζε τη διαδικασία και είχε ενημερωθεί, τα μέλη της αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο που ισχύει για την είσοδο στην Ελλάδα ταξιδιωτών από την Τουρκία και να κάνουν rapid test.

Διπλωματική και πολιτική διάσταση επιχείρησε να δώσει η ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατάσαραϊ στήνοντας σκηνικό κρίσης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Αφορμή το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για την πανδημία.

Η τουρκική αποστολή κατά τον έλεγχο που έγινε παρουσίασε αρνητικό pcr test 72 ωρών, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τις ελληνικές αρχές καθώς θα έπρεπε να είχαν κάνει rapid test τις τελευταίες 24 ώρες. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ζήτησε να υποβληθούν σε νέο rapid test, γεγονός που εξόργισε την τουρκική αποστολή.

«Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η τουρκική αποστολή τελικά ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση και αφού πρώτα η είδηση άρχισε να κάνει το γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, επέστρεψε πίσω στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το γεγονός, με απόφαση της Άγκυρας, πήρε πολιτική διάσταση καθώς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινώνησε με τον Νίκο Δένδια για να διαμαρτυρηθεί.

«Η κακή μεταχείριση και η αντιαθλητική συμπεριφορά που αντιμετώπισε η ποδοσφαιρική μας ομάδα από την Ελλάδα είναι απαράδεκτη. Πάντα θα στηρίζουμε τις ομάδες μας», ήταν η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

Έντονη ήταν η αντίδραση και της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που κάνει λόγο για αντιαθλητική συμπεριφορά, ενώ το γεγονός σχολίασε και ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

«Η Γαλατάσαραϊ είναι μια μεγάλη ομάδα παγκοσμίως. Η έλλειψη σεβασμού από τις ελληνικές αρχές δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή».Οι ελληνικές αρχές ξεκαθάρισαν προς την τουρκική πλευρά ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα ισχύουν για όλους χωρίς καμία εξαίρεση. «Εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της».

Η Γαλατάσαραϊ θα αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο Καραϊσκάκη το βράδυ της Τρίτης και όπως αποκάλυψε ο Φατίχ Τερίμ οι Τούρκοι γνώριζαν πως θα πρέπει να υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους.

«Με κάλεσε και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού. Τον ευχαριστώ πολύ. Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει οι πολίτες τρίτων χωρών εισέρχονται στην χωρά μόνο με πρόσφατο μοριακό ή rapid test.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης