Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι 5 λέξεις του Βατσλίκ που δείχνουν το μεγαλείο του Ολυμπιακού (video)

Οι 5 λέξεις του Βατσλίκ που δείχνουν το μεγαλείο του Ολυμπιακού (video)
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 - 01:04

«Ανυπομονώ να συναντήσω το νέο μου σπίτι και τους συμπαίκτες του, να εξερευνήσω την πόλη και να μάθω νέα γλώσσα. Ευχαριστώ, Ολυμπιακέ, που με επέλεξες», ανέφερε ο Τόμας Βατσλίκ στα πρώτα του μηνύματα μετά τη μεταγραφή του στον πρωταθλητή Ελλάδας. Και οι τελευταίες 5 λέξεις του μηνύματος, έχουν μεγάλη σημασία. Πολύ μεγάλη.

Να έχεις πάρει τον κορυφαίο τερματοφύλακα του Euro 2020, σύμφωνα με τη L’ Equipe, να έχεις πάρει έναν παίκτη που σε σχεδόν δύο χρόνια και κάτι κατέγραψε 94 συμμετοχές με τη Σεβίλλη, σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, και να τον «ακούς» να ευχαριστεί την ομάδα που τον επέλεξε, δηλαδή τον Ολυμπιακό, «λέει» πολλά.

Και να μη θέλει κάποιος να το δεχτεί, «λέει» πολλά. Δείχνει, δίχως αμφιβολία, το πόσο έχει μεγαλώσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια επί ηγεσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Βασικά, αυτό το λένε έτσι κι αλλιώς τα αποτελέσματα. Το λένε, όμως, και κάποια τέτοια πράγματα, κάποιες τέτοιες λεπτομέρειες.

Ποδοσφαιριστής που έπαιξε 3 χρόνια στη Σεβίλλη και που τα δύο πρώτα κατέγραψε τον εξωπραγματικό αριθμό των 86 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις (είχε και 8 την τελευταία του χρονιά, πέρσι, αλλά λόγω κάποιων τραυματισμών), δεν μπορεί να είναι κακός, έτσι! Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που ήταν βασικός και αναντικατάστατος στις δύο πρώτες του σεζόν. Ε, και όταν ένας παίκτης αυτού του επιπέδου, ένας τερματοφύλακας που διέπρεψε με την Τσεχία φτάνοντας ως τα προημιτελικά του Euro 2020, κάνει τέτοια δήλωση, όλο και κάτι θα σημαίνει.

Δείχνει πολλά η δήλωση του Βατσλίκ. Δείχνει πόσο έχει μεγαλώσει ο Ολυμπιακός. Δείχνει πόσο έχει μεγαλώσει σε σημείο να «χτυπάει» παίκτες αυτού του επιπέδου που ήταν βασικοί σε μία δυνατή ομάδα της La Liga και σε μία εθνική ομάδα που τα πήγε εξαιρετικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και όχι μόνο να τους «χτυπάει», αλλά να τους παίρνει κιόλας!

Έναν τέτοιο παίκτη έφερε ο Ολυμπιακός. Τόμας Βατσλίκ τον λένε. Και εκείνος το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν ευχαριστήσει τον Ολυμπιακό που τον επέλεξε. Αυτό. Τίποτα άλλο.

Διαβάστε επίσης