Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Υποβιβασμένοι» και από την UEFA οι διεθνείς ρέφερι

«Υποβιβασμένοι» και από την UEFA οι διεθνείς ρέφερι
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 - 10:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί οι Έλληνες διεθνείς ρέφερι να άρχισαν να δηλώνουν, για την ακρίβεια έχουν μεγάλη φαντασία με το να διατυμπανίζουν ότι θέλουν να σφυρίζουν σε ντέρμπι της Super League, η ΟΥΕΦΑ, με κάθε ευκαιρία, πιστοποιεί ότι είναι χαμηλό το επίπεδό τους. Απόδειξη οι πρώτοι ορισμοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μόνο ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) ορίστηκε σε ματς πρώτου προκριματικού του Champions League, οι Τζήλος (Λάρισας), Σκουλάς (Θεσσαλίας), Φωτιάς (Πέλλας) στο Conference που είναι η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το Europa League.

Στις 13 Ιουλίου, ο Διαμαντόπουλος θα σφυρίξει Λέγκια Βαρσοβίας – Μπόντο Γκλίμτ για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Conference, στις 15 Ιουλίου ο Φωτιάς θα σφυρίξει Σφίντουλ (Μολδαβία)-Παρτιζάνι (Αλβανία), στις 15 Ιουλίου ο Τζήλος θα διαιτητεύσει Ακαδημία Πούσκας (Ουγγαρία)-Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία), ενώ ο Σκουλάς σφύριξε Σουτζέσκα (Μαυροβούνιο)-Γκαγκρά (Γεωργία) 1-0. Ο ορισμός του Σκουλά ήταν εκτός προγράμματος, καθώς σε αυτό το ματς είχαν μπει Ούγγροι ρέφερι που αντικαταστάθηκαν.

Κάποιοι πανηγυρίζουν ότι οι διεθνείς ορίζονται κτλ. Και πάλι, φαίνεται το χαμηλό επίπεδο! Επειδή, αυτή την περίοδο τα ματς είναι πολλά, μπαίνουν όλοι οι ρέφερι που είναι διεθνείς. Το θέμα είναι ποιοι ορίζονται στα δυσκολότερα, δηλαδή σε τουρνουά τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο ή ποιοι ανεβαίνουν κατηγορία στο τέλος του χρόνου.

Και να σκεφθεί κανείς ότι οι παραπάνω ορισμοί, οι οποίοι συν τοις άλλοις είναι και στην «άγονη γραμμή» της Ευρώπης (Μολδαβία, Μαυροβούνιο), προέκυψαν μετά από παράπονα του Κλάτενμπεργκ επειδή δεν όριζαν Έλληνες διεθνείς. Παράλληλα, ο Άγγλος που ξέρει πολύ καλά τι γίνεται ετοιμάζει δυο αλλαγές στον πίνακα των διεθνών.

Διαβάστε επίσης