Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός είναι ο Πιερ Κούντε! (video)

Αυτός είναι ο Πιερ Κούντε! (video)
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 - 16:09

Είναι δεδομένο. Συμβαίνει κατά κόρον, σε φιλικά (περισσότερο) και σε επίσημα (λιγότερο). Ο ρυθμός να… πέφτει λιγάκι, με τις αλλαγές που κάνουν οι προπονητές. Το έχουμε δει και στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς. Την συνοχή της ομάδας να επηρεάζεται λιγάκι, από τις αλλαγές που κάνει ο Πορτογάλος, ειδικά στα φιλικά που είναι και κατά κανόνα… πολλές. Και να πέφτει έτσι και ο ρυθμός… Το ίδιο περιμέναμε να συμβεί και χθες. Και είχε αρχίσει να συμβαίνει, να το βλέπουμε… Μέχρι που μπήκε στο ματς ο Πιερ Κούντε!

Ο Καμερουνέζος χαφ έκανε το… ακατόρθωτο! Πρόλαβε, σε ματς που είχε αρχίσει να… χαλαρώνει, μετά από τις αλλαγές, να μας… ξεσηκώσει! Πρόλαβε, σε φιλικό που είχε αρχίσει να… σβήνει, μετά τη διαμόρφωση του σκορ (ήταν ήδη 2-0) και τις διάφορες αλλαγές που είχαν γίνει, να ΒΑΛΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ! Να φανεί όχι απλώς με τη συνολική και γενική του παρουσία, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και με τη δημιουργία ενός γκολ… σαν ποίημα!

Η προσποίηση στο σουτ, το σπριντ, οι ντρίμπλες, το κοντρόλ, ο έλεγχος της μπάλας πριν την τελική πάσα, η απόλυτη αντίληψη του γηπέδου και του που βρισκόταν ο Ραντζέλοβιτς, η ασίστ, το τελείωμα του Σέρβου, γκολ… Φαρδιά-πλατιά η υπογραφή του Πιερ Κούντε, στο τρίτο και εξίσου υπέροχο με τα προηγούμενα δύο, γκολ του Ολυμπιακού, απέναντι στον Άρη.

Ο Κούντε μπήκε στο ματς και έκανε δικό του το κέντρο. Έκοβε, μοίραζε, δημιουργούσε. Κάτι σαν Καμαρά, σαν Φορτούνης, ένα κράμα και των δύο. Έμοιαζε με δεκάρι και μετά με οκτάρι και μετά με οκταρο-δεκάρι και μετά με… Για να μην το κουράζουμε. Μας έδειξε ποιος είναι… Και θέλουμε να τον δούμε ξανά. Και ξανά. Και περισσότερο.

Διαβάστε επίσης