Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πορτογάλος στο Καραϊσκάκη, Ισπανός στο Μπακού

Πορτογάλος στο Καραϊσκάκη, Ισπανός στο Μπακού
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 - 23:04

Ο Πορτογάλος Πινέιρο θα σφυρίξει το ματς Ολυμπιακός-Νέφτσι, ενώ τη ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν θα διαιτητεύσει ο Ισπανός Ρικάρντο ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα. Και οι δυο ρέφερι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία της UEFA. Ο Πορτογάλος σφυρίζει για πρώτη φορά παιχνίδι του Ολυμπιακού αλλά και παιχνίδι ελληνικής ομάδας, όμως το θέμα είναι με τον Ισπανό της ρεβάνς, ο οποίος ήταν VAR στη... σφαγή της Μασσαλίας, ένα ματς που σφύριξε ο συμπατριώτης του Μανθάνο αλλά με δικές τους παρεμβάσεις δόθηκαν δυο πέναλτι-δώρο στους Γάλλους.

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League Ολυμπιακός-Νέφτσι (21/7, 22:00). Ο Πορτογάλος Ζοάο Πέδρο Ντα Σίλβα Πινέιρο θα έχει βοηθούς τους Tιάγκο Ζοσέ Περέιρα Κόστα – Πέδρο Ρικάρντο Φερέιρα Ριμπέιρο και τέταρτο τον Γκουστάβο Φερνάντες Κορέιρα.

Στη ρεβάνς Νέφτσι-Ολυμπιακός (28/7, 20:00) ο Ισπανός Ρικάρντο Ντε Μπούργος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρομπέρτο Ντελ Παλομάρ και Γιόν Νούνιεθ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αδριάν Κορδέρο.

Η Μαρσέγ νίκησε λόγω VAR

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καλές αναμνήσεις από τον Ισπανό. Ήταν VAR του συμπατριώτη του Μανθάνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μαρσέιγ (1/12/20) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1, όμως η διαιτητική «σφαγή» δεν έχει προηγούμενο. Και στα δυο πέναλτι έχει ευθύνη ο VAR Ρικάρντο Ντε Μπούργος.

-Στο 53' ο Μανθάνο έδωσε πέναλτι του Σισέ στον Τοβάν, με το οποίο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Αυτή η φάση είναι οριακή (εντός ή εκτός περιοχής) και αξίζει να αναφερθεί ότι αρχικά ο Ισπανός ρέφερι δεν είχε δώσει ούτε φάουλ, αλλά τον φώναξε ο VAR.

-Για το χέρι του Ραφίνια (72'), ο απίθανος Μανθάνο αρχικά έδωσε φάουλ, αν και ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει μαζέψει το χέρι του, άρα δεν υπάρχει ούτε φάουλ, ενώ η απόφαση άλλαξε (σε δεύτερο πέναλτι) με παρέμβαση του Ρικάρντο Ντε Μπούργος.

Επίσης, ο Ολυμπιακός φωνάζει για δυο πέναλτι που δεν ασχολήθηκε ο VAR, σε ένα χτύπημα μέσα στην περιοχή πάνω στον Βρουσάι από τον Σακάι αλλά και σε μια έξοδο του Μανταντά πανω σε Ελ Αραμπί και Σεμέδο.

*Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα "as.com".

Διαβάστε επίσης