Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κανονισμός για το VAR βάζει... μπουρλότο

Κανονισμός για το VAR βάζει... μπουρλότο
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 - 12:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Καίνε» το... VAR για να αλλοιώνονται περισσότερο τα αποτελέσματα. Ενώ μέχρι τώρα ήταν υποχρεωτική η διεξαγωγή αγώνων με τη χρήση της τεχνολογίας, στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνουν άλματα προς τα πίσω καθώς πέρασαν διάταξη στον ΚΑΠ, ώστε να μπορούν να γίνονται αγώνες αν χαλάει κατά τη διάρκεια του ματς ή αν δεν λειτουργεί.

Με άλλα λόγια γελάει ο κόσμος. Αν και το... μαραφέτι αυτό ο ελληνικός λαός το χρυσοπλήρωσε, κόστισε 12-13 εκατ. ευρώ όταν σε άλλες χώρες το έβαλαν με τα μισά χρήματα, στην Ελλάδα το απαξιώνουν. Δεν είναι μόνο ότι οι διαιτητές κάνουν πως δεν βλέπουν, πλέον θα μπορούν να γίνονται αγώνες χωρίς VAR. Δεν τους φτάνει το 100-0 στη διαιτησία, θέλουν το 1000-0.

Γελάει ο κόσμος με αυτά που κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα.

Τελικά, δεν σταματάνε πουθενά. Αλλοιώνουν μέχρι και το VAR. Ανοίγουν τον Ασκό του Αιόλου για περισσότερα λάθη στη διαιτησία.

Αναλυτικά κανονισμός για γέλια που έβαλαν στον ΚΑΠ:

«Αν δεν μπορεί να διασφαλιστεί η λειτουργία του συστήματος VAR κατά το χρόνο ορισμού ενός αγώνα, αυτός θα πρέπει να ορίζεται σε άλλη ημερομηνία, πλην αν όλως εξαιρετικοί λόγοι ανωτέρας βίας (λ.χ. μη ύπαρξη διαθέσιμων ημερομηνιών κλπ) επιβάλλουν την τέλεσή του. Αν προκύψει πρόβλημα μη εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος VAR την ημέρα του αγώνα (είτε πριν την έναρξη του είτε και κατά τη διάρκεια αυτού) ο αγώνας διεξάγεται κανονικά».

Διαβάστε επίσης