Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλουν... παζάρια με τις FIFA, UEFA

Θέλουν... παζάρια με τις FIFA, UEFA
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 - 16:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται στο Πάρκο Γουδή. Η FIFA και η UEFA έχουν στείλει «καυτό» τελεσίγραφο για να περάσει η ΕΠΟ στη ΓΣ της Δευτέρας όλες τις αλλαγές στο καταστατικό, απειλώντας με οικονομικό αποκλεισμό, εφόσον ψηφίσουν το ...έκτρωμα και όχι αυτά που θέλουν η FIFA, UEFA. Για αυτόν τον λόγο, το Σαββατοκύριακο είναι «καυτό» καθώς το ξέρουν ότι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση αν η UEFA τους στερήσει ποσό 6,5 εκατ. ευρώ που είναι χρήματα που αναλογούν στην τηλεοπτική μετάδοση αγώνων της Εθνικής αλλά και σε επιδοτούμενα προγράμματα. Καθοριστική είναι η αυριανή (18/7) συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ.

Προς το παρόν προσπαθούν να μπουν σε... παζάρια με τις FIFA, UEFA, όμως οι κλήσεις τους μένουν... αναπάντητες. Ούτε στην Κυβέρνηση μπορούν να... κλαφτούν επειδή η Ολιστική Μελέτη, από όπου... πηγάζουν οι καταστατικές αλλαγές, είναι δέσμευση των FIFA, UEFA προς την Κυβέρνηση. Θυμάστε εκείνο το ταξίδι του προέδρου της UEFA και του τότε αντιπροέδρου της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ.

Επειδή, λοιπόν, δεν έχουν άλλη λύση έχουν πέσει και πάνω στον Ζαγοράκη. Μπας και, είτε με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΠΟ βρει άκρη με τις υπερκείμενες αρχές είτε με την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ βρει άκρη με το Μέγαρο Μαξίμου.

Κοινώς, η ΕΠΟ βρίσκεται σε κατάσταση... αμόκ. Όμως, κακά τα ψέματα, όλα εξαρτώνται, αν θα περάσουν ή όχι οι αλλαγές, από τους Μελισσανίδη, Σαββίδη.

Αν δεν περάσουν η FIFA και η UEFA θα εκτεθούν. Δυο επιστολές έστειλαν μέχρι τώρα στην ΕΠΟ και ζητούν να υιοθετηθεί το καταστατικό που έστειλαν από την Ελβετία. Επίσης, δυο φορές, στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (14/7) με τον Αυγενάκη και σε αυτή της επόμενης μέρας (15/7), ο Λάκοβιτς έθεσε προν τον ευθυνών τους το προεδρείο της ομοσπονδίας «ψηφίστε, αλλιώς θα πάρουμε μέτρα εναντίον σας».

Κι άλλες φορές η FIFA και η UEFA επιχείρησαν αλλαγές. Αυτή τη φορά, δεν θέλουν να ξευτιλιστούν.

Διαβάστε επίσης