Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για την ΕΠΟ το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Για την ΕΠΟ το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 - 13:05
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει... γυρισμός καθώς η αναβολή της ΓΣ για τις 27 Αυγούστου δεν πρόκειται να σταματήσει τις εξελίξεις. Η αλλάζει το καταστατικό, όπως θέλουν η FIFA και η UEFA, ή «βουλιάζει». Το θέμα είναι να καταλάβουν τον πανικό τους και οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές και να μην κάνουν πίσω. Να μην «λυγίσουν» από τις πιέσεις, καθώς ουκ ολίγες φορές ζήτησαν να ψηφιστεί «πακέτο» το καταστατικό που έστειλαν από την Ελβετία και χωρίς «παρεμβάσεις» από την πλευρά της ΕΠΟ. Εκεί ποντάρουν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας και οι πρόεδροι των ΕΠΣ.

Τι είδους υπερκείμενες αρχές είναι αν κάνουν βήματα προς τα πίσω; Επίσης, είναι αδιανόητο πρόεδροι των ΕΠΣ που είναι και μέλη της ΕΕ να κρίνουν ένα καταστατικό που προήλθε από την Ολιστική Μελέτη που, ως γνωστόν, προήλθε από τη συμφωνία του Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA Κρεγκ Κλαρκ, μετά από συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και συμφωνία που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες.

Παράλληλα, δεν έχει λογική, πρόεδροι ΕΠΣ να κρίνουν τη δουλειά αξιωματούχων της FIFA και της UEFA που εργάστηκαν μήνες για να ετοιμάσουν τη νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και να μην ξεχνάμε ότι η FIFA και η UEFA ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται.

Εκείνοι που δεν ήξεραν ήταν οι... κάτοικοι του Πάρκου που διέδιδαν ότι η FIFA και η UEFA θα επιβάλει προσωρινή διοίκηση. Αρχικά, ονειρεύονταν και Grexit, επειδή έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να σταματήσουν τις αλλαγές, γενικά τους αρέσουν τα... αφηγήματα. Τελικά, ο... εφιάλτης τους είναι το οικονομικό εμπάργκο που θα σημάνει και το τέλος της ΕΠΟ και η οικονομική θηλιά θα γίνει οικονομική ασφυξία. Για παράδειγμα είναι να παίρνει, άμεσα, ποσό ύψους 4 εκατ. ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων της Εθνικής και από επιδοτούμενα προγράμματα.

Για αυτό, άρχισαν να «κλαίγονται» ότι τάχα θέλουν αλλαγές, όμως θέλουν και τα «δικά τους» και άρχισαν τα «παζάρια». Για... δόλωμα βάζουν μπροστά να ενισχυθούν οι εξουσίες του Ζαγοράκη ως προέδρου της ΕΠΟ. Αν και είναι γνωστό ότι ο (και Ευρωβουλευτής) της ΝΔ δεν κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ. Φανταζόμαστε, ότι το κατάλαβαν και από πλευράς FIFA, UEFA (Λάκοβιτς, Νίκολα κτλ) από το ποιος μιλούσε περισσότερο στις τηλεδιασκέψεις για να τα βρουν.

Διαβάστε επίσης