Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μπουρλότο» στην ανεξαρτησία της διαιτησίας

«Μπουρλότο» στην ανεξαρτησία της διαιτησίας
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 - 13:53
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ντου» στη διαιτησία κάνει η ΕΠΟ και απόδειξη αποτελεί το νέο καταστατικό που θέλει να ψηφίσει. Μπορεί η FIFA και η UEFA να γράφουν στην Ολιστική Μελέτη περί ανάγκης να είναι ανεξάρτητη η διαιτησία, μπορεί να απέρριψαν τη δημιουργία ένωσης διαιτητών αλλά και την εξ οφίτσιο εκπροσώπησή της στην ΕΕ και στη ΓΣ της ΕΠΟ (που επίσης ήθελαν οι FIFA, UEFA), όμως δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Η ομοσπονδία θέλει να αποφασίζει για την σύνθεση της ΚΕΔ, δηλαδή αλλάζει ό,τι άλλαξε η UEFA στο παρελθόν, χωρίς αντίδραση από τους ξένους (των FIFA, UEFA) αλλά και από τον Κλάτενμπεργκ.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι η ΕΕ της ΕΠΟ θα ορίζει την ΚΕΔ. Στο νέο καταστατικό έχουν βάλει τα εξής: «Ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας θα ορίζονται από την Εκτελεστική Επιτροπή κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε συνέχεια της λήψης της συμφωνίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα παρέχει, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της ΕΠΟ, τη συμφωνία της όσον αφορά την υπόδειξη του προέδρου και των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας, πριν τον ορισμό τους από την Εκτελεστική Επιτροπή».

Όμως, υπάρχουν και πράγματα που ψήφισαν στον ΚΑΠ. Το ένα έχει να κάνει με το να γίνονται αγώνες ακόμη και αν πάει βλάβη το VAR ή δεν μπορεί να λειτουργήσει. Επίσης, με άλλη διάταξη στον ΚΑΠ «η διοργανώτρια επιτρέπεται να αναβάλλει ένα αγώνα λόγω ακαταλληλότητας γηπέδου σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 6 του παρόντος κανονισμού ή σύμφωνα με άλλες ειδικότερες διατάξεις αυτού». Πρόκειται για... παγκόσμια εξουσία που αφαιρούν από τον διαιτητή.

Διαβάστε επίσης