Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχει την ποιότητα για να «τελειώσει τη δουλειά»

Έχει την ποιότητα για να «τελειώσει τη δουλειά»
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 - 10:29

Η ατυχία χτυπά από νωρίς τον Ολυμπιακό και φέτος. Αλλά η ομάδα έχει την ποιότητα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού. Έχει την ποιότητα για να «τελειώσει τη δουλειά» στο Μπακού, ο Ολυμπιακός. Να πάρει την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Να ανασυνταχθεί και να συνεχίσει, από εκεί, την πορεία του προς τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στα χέρια του ένα πολυπρόσωπο και με ποιότητα ρόστερ, ικανό να προσαρμοστεί στις ιδέες του Πορτογάλου προπονητή. Και ο ίδιος ο Μαρτίνς σχεδιάζει και δοκιμάζει εναλλακτικές, εκεί όπου το βασικό πλάνο δεν προχωράει όπως θα ήθελε. Όπως τώρα, για παράδειγμα, που δεν έχει στα χέρια του βασικούς ποδοσφαιριστές. Και πρέπει να κάνει αλλαγές. Έχει την ποιότητα η ομάδα να χειριστεί τις απουσίες και να βγει νικήτρια, από αυτή τη διπλή «μάχη» με τη Νέφτσι Μπακού.

Είτε είναι ο Βασίλης Σουρλής, είτε ο Παπ Σισέ, είτε ο Ουσεϊνού Μπα. Είτε ο Ανδρούτσος και ο Λαλά, ο Μαρτίνς έχει ποδοσφαιριστές στα χέρια του, τους οποίους μπορεί να ρίξει στη «μάχη» και να διατηρήσει τη «χημεία» εντός της ομάδας, κρατώντας το σύνολό του ομοιογενές. Το μόνο δεδομένο είναι ότι όλοι οι παίκτες έχουν δουλέψει μαζί, ο ένας με τον άλλο, αρκετά για να μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά, σε συνθήκες αγώνα.

Αυτή την ομοιογένεια, αυτή τη χημεία, θα αναζητήσει να βρει στο Μπακού ο Θρύλος. Να είναι συμπαγής, να είναι «σφιχτός» και προσεκτικός στην άμυνά του. Και να καταφέρει να βρει μπροστά άλλο ένα γκολ, το οποίο θα του δώσει το ισχυρό προβάδισμα, για να «τελειώσει τη δουλειά». Ο Μαρτίνς έχει τον τρόπο… Η ομάδα έχει τον τρόπο…

Διαβάστε επίσης