Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός που άλλαξε επίπεδο και οι άλλοι που «βυθίζονται»

Ο Ολυμπιακός που άλλαξε επίπεδο και οι άλλοι που «βυθίζονται»
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 - 14:50

Πέρασαν 11 χρόνια, από τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Και πλέον αυτή έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Κάποτε ο Ολυμπιακός έβγαινε στην Ευρώπη, έπαιζε την μπάλα του, μάζευε βαθμούς, αλλά δεν είχε αυτό το… κάτι παραπάνω, για να μετουσιώνει αυτή του την προσπάθεια σε προκρίσεις και μεγάλες επιτυχίες. Επιτυχίες σαν αυτές που ζούμε σήμερα. Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι εύκολο σταθερά, επί μία δεκαετία να είσαι εκεί, να κρατάς την ευρωπαϊκή σου τύχη στα χέρια σου και να είσαι εσύ που κάνεις κουμάντο στις ευρωπαϊκές σου επιτυχίες.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ο Θρύλος έχει φτάσει πλέον σε ένα σημείο, στο οποίο θεωρείται… δεδομένη η είσοδός του στο Champions League. Αρχίζει τα καλοκαιρινά του προκριματικά και μπαίνει σε αυτή ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ αυτομάτως ότι θα πάει παρακάτω. Και παρακάτω. Και παρακάτω… Και ότι θα μπει στους ομίλους. Όταν μπορεί να… γελοιοποιεί τον… πρωταθλητή ΠΑΟΚ και, ακολουθώντας το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, να κάνει πλάκα στον «αρχιεξυγιαντή» και να μπαίνει ΕΚΕΙΝΟΣ στο Champions League, ενώ ο… νεόκοπος πρωταθλητής να τρώει «πόρτα», αυτό ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ. Και να τρώει «πόρτα» από την ομάδα την οποία ο ίδιος ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει μία χρονιά πριν… Τόσο καλά οι «απέναντι»…

Ο Ολυμπιακός έχει μετατρέψει την προκριματική διαδικασία του καλοκαιριού σε… ΠΡΕΠΕΙ. Σε «must» και όχι σε «μπορεί», «ίσως», «ναι μεν, αλλά…». Όσο δύσκολες και αν είναι οι κληρώσεις του Ολυμπιακού, όσες δυνατές ομάδες και αν βρίσκει μπροστά του (Κράσνονταρ, Μπασακσεχίρι, Λουντογκόρετς ενδεχομένως… προσεχώς), ο Ολυμπιακός έχει φτάσει, πλέον, σε ένα σημείο, στο οποίο έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προκρίνεται. Και αυτό λέει επίσης ΠΟΛΛΑ!

Την ώρα που οι άλλοι περνούν τα σύνορα και ξέρουμε ΟΛΟΙ τι θα συμβεί, αλλά και… παρακαλάμε να καταφέρουν να πάρουν κάνα «Χ» και να δώσουν κάνα βαθμουλάκι στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός περνάει τα σύνορα και όλοι (ΟΛΟΙ, ακόμη και οι προπαγανδιστές πλέον) λένε «ΠΡΕΠΕΙ να προκριθεί». Για διαφορετικούς λόγους βέβαια, αφού οι προπαγανδιστές βάζουν την υποχρέωση για να… έχουν να «χώνουν» αν ο Ολυμπιακός αποτύχει. Οι ΓΑΥΡΟΙ, όμως, όλοι όσοι αγαπούν την ομάδα, λένε «ΠΡΕΠΕΙ» γιατί ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός, πολύ απλά, ΜΠΟΡΕΙ.

Πέρασαν 11 χρόνια. Από την πρώτη χρονιά, χωρίς Champions League, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τόσα και τόσα βήματα μπροστά, με την ομάδα υπό την προστασία του. Με έναν άνθρωπο στο «τιμόνι» που είναι, πάνω από όλα, οπαδός, δεν μπορεί να… λαθέψει η ομάδα. Δεν μπορεί να μη βρει τον δρόμο της. Και ο Ολυμπιακός τον βρήκε ήδη. Βαδίζει σε αυτόν. Είναι ανηφορικός, αλλά όπως όλοι οι ανηφορικοί δρόμοι, οδηγεί στην κορυφή…

Διαβάστε επίσης

Η σταθερά του Πέδρο

Η σταθερά του Πέδρο

Ο Γιώργος Μασούρας δεν έχει κερδίσει απλώς τη θέση του στην 11άδα του Ολυμπιακού…

Τσαγανό και «τρέλα»

Τσαγανό και «τρέλα»

Μπορεί να δούμε βασικό τον Βασίλη Σουρλή, στο Μπακού. Είναι έτοιμος; Έτσι δείχνει…