Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοιμούνται παιδιά, ξυπνούν άντρες

Κοιμούνται παιδιά, ξυπνούν άντρες
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 13:14

Βρουσάι, Τσούμιτς, Καμαρά (Αγκιμπού, όχι Μαντί), αλλά και Σουρλής, Ραντζέλοβιτς, Ανδρούτσος, Καλογερόπουλος, Μπα, Σισέ… Τζολάκης! Ο Ολυμπιακός έχει μία μοναδική ικανότητα να μετατρέπει σε άντρες τους «μικρούς» ερυθρόλευκους άσους.

Είτε γηγενείς, δικούς του παίκτες, από την ακαδημία, όπως οι Σουρλής, Βρουσάι, Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος κλπ., είτε ποδοσφαιριστές νεαρούς, οι οποίοι ήρθαν απ’ έξω, για να κάνουν εδώ το βήμα παραπάνω και να… ανδρωθούν ποδοσφαιρικά. Όπως οι Αφρικανοί, Σισέ. Μπα, Μαντί Καμαρά, αλλά και οι πιο νέοι, Αλγκασίμ Μπα, Αγκιμπού Καμαρά. Ή οι Σέρβοι, Ραντζέλοβιτς και Τσούμιτς…

Ο Ολυμπιακός έχει τόσο πολύ ταλέντο, πίσω από τη βασική του 11δα και μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να… απαιτήσει από αυτούς του παίκτες, τη δεδομένη χρονική στιγμή, να βγάλουν από πάνω τους την ταμπέλα του «νέου» και να ντυθούν «παλιοί». Να βγάλουν από πάνω τους τον τίτλου του «μικρού» και να γίνουν «άνδρες».

Κάποιοι το έχουν κάνει ήδη. Και μάλιστα ξανά και ξανά. Βλέπε Τζολάκης, βλέπε Ραντζέλοβιτς. Δεν συζητάμε για τους μεγαλύτερους, πλέον, Σισέ, Μπα, Καμαρά (Μαντί)… Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την ικανότητα, ως οργανισμός, να «βγάζει» διαρκώς νέους «άνδρες», στο ρόστερ του. Να «μεγαλώνει» ποδοσφαιρικά παίκτες του, παίκτες που έχει στο ρόστερ και τους οποίους μαθαίνει να παίζουν στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης