Ντουντούκα
Τι ΚΑΥΛΑ (να είσαι Ολυμπιακός)!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Από νωρίς να δείξει ότι ηγείται!

Από νωρίς να δείξει ότι ηγείται!
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 16:33

Μπήκε γρήγορα στα… βαθιά. Όχι ότι «μασάει», βεβαίως, ο Πιερ Κούντε. Κάθε άλλο. Ο Αφρικανός άσος έδειξε από νωρίς ότι είναι φτιαγμένος για σημαντικά και μεγάλα πράγματα. Το έδειξε με τις εμφανίσεις του από τα φιλικά της Αυστρίας, ακόμη. Συνέχισε και στην εν Ελλάδι αναμέτρηση, του Θρύλο, με τον Άρη. Στο Καραϊσκάκη. Μπαίνοντας και ως αλλαγή, μπαίνοντας και ως βασικός, ο Πιερ Κούντε έδειξε ότι εκεί που θα χρειαστεί, μπορεί και έχει όλα τα φόντα να πάρει τον Ολυμπιακός στις «πλάτες» του και να τον οδηγήσει ψηλά. Και η πρώτη του μεγάλη ευκαιρία να το δείξει στο… 101%, είναι ΕΔΩ. Τώρα.

Ο Κούντε αναμένεται να παίξει στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, στη ρεβάνς με τη Νέφτσι, στο Μπακού. Αναμένεται να μπει στη μεσαία γραμμή, μένει να φανεί ακριβώς με ποιο σχήμα και σε ποια θέση. Ο Κούντε είναι καθαρός κεντρικός μέσος, αλλά μπορεί να παίξει και λίγο πιο μπροστά, ή να βγαίνει και λίγο πιο δεξιά. Και στόχος του Μαρτίνς είναι να τον κάνει, στη ρεβάνς με τη Νέφτσι, «Καμαρά στη θέση του Καμαρά».

Ο Κούντε είναι παίκτης που και περιοχή πατάει και γκολ μπορεί να βρει. Και να κοντρολάρει το παιχνίδι μπορεί. Και να μοιράσει πάσες και να βγάλει ασίστ. Και γενικά να πάρει έναν ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή και να τον υποστηρίξει. Και αυτό καλείται να κάνει, έχοντας δίπλα του ενδεχομένως τον Σουρλή (ή και τον Μάρκοβιτς), αφού τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα για τον Μπουχαλάκη. Θα πρέπει ο Κούντε να δείξει ξανά τη μεγάλη αξία του και να σταθεί όπως πρέπει, σε μία δύσκολη αναμέτρηση, με μεγάλη σημασία.

Κοινώς, να κάνει το «βήμα παραπάνω». Για αυτό ήρθε, άλλωστε, στον Ολυμπιακό!

Διαβάστε επίσης