Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ πέφτει στον... τοίχο των FIFA, UEFA

Η ΕΠΟ πέφτει στον... τοίχο των FIFA, UEFA
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 - 23:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι κλήσεις της ΕΠΟ προς τους αξιωματούχους των FIFA, UEFA καταλήγουν στο... σύμπαν! Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές φρόντισαν με το... καλημέρα να κόψουν την όρεξη των παραγόντων της ομοσπονδίας οι οποίοι είχαν την ελπίδα να κάνουν... παζάρια και να δείξουν ότι αυτοί είναι και κανείς άλλος, μπλοκάροντας την Ολιστική Μελέτη και ψηφίζοντας το έκτρωμα που έφτιαξαν οι ίδιοι σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Ο Λάκοβιτς και ο Λούκα Νίκολα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι, αρνούνται να μιλήσουν με την ΕΠΟ. Άρα, προσγειώνουν ανώμαλα τους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Παράλληλα οι παράγοντες της ΕΠΟ κρύβουν από τους προέδρους της ΕΠΣ την καταστροφή που έρχεται η οποία δεν θα είναι μόνο οικονομική. «Μην νομίσετε ότι θα ξαναβάλουμε Επιτροπή Εξομάλυνσης, ούτε θα επιβάλλουμε επιτροπεία. Εκείνο που θα κάνουμε είναι να «παγώσουμε» κάθε οικονομική ενίσχυση και θα συζητηθούν περαιτέρω, αυστηρότερες κυρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών», προειδοποίησε ο Λάκοβιτς, άρα στην ομοσπονδία ξέρουν ότι εκτός από το οικονομικό εμπάργκο θα υπάρξουν και «περαιτέρω, αυστηρότερες κυρώσεις».

Δεν υπάρχει περιθώριο επαφής για να δεχθούν η FIFA και η UEFA να κάνουν διάλογο με την ΕΠΟ. Οι αλλαγές που θέλει να κάνει η ομοσπονδία καταργούν όλη την ουσία της Ολιστικής Μελέτης.

FIFA, UEFA θέλουν να μειωθούν τα 11 μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ που προέρχονται από τις ΕΠΣ και να αντικατασταθούν από ένα μέλος της Ένωσης Διαιτητών και μια γυναίκα. Η ΕΠΟ απέρριψε το πρώτο και συμφωνεί να είναι υποψήφια γυναίκα στις εκλογές του 2024.

Η ΕΠΟ δεν θέλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να αποφασίζει για ό,τι έχει σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ να επικυρώνει. Η ΕΠΟ δεν θέλει οι νέες Ενώσεις προπονητών, διαιτητών, ποδοσφαίρου άμμου) να έχουν από δυο ψήφους και έξι η Super League 2 αλλά από μια ψήφο. Οι FIFA, UEFA δεν θέλουν ο Εκτελεστικός Διευθυντής να λογοδοτεί στη διοίκηση ή στον πρόεδρο αλλά να είναι ανεξάρτητος.

Διαβάστε επίσης