Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μόνο άγχος, πως είναι νωρίς...

Το μόνο άγχος, πως είναι νωρίς...
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 20:56

Γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος

Έφτασε και ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού απέναντι στη Νέφτσι Μπακού, για τη Β' προκριματική φάση των ομίλων του Champions League. Ένα ζευγάρι στο οποίο από την πρώτην στιγμή υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, αυτό φυσικά ήταν και είναι ο Ολυμπιακός.

Τεράστια διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τη Νέφτσι. Δε χωρά καμία αμφισβήτηση πάνω σε αυτό, αλλά και καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει. Από την άλλη όμως τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που έχει ο Ολυμπιακός έχουν δώσει στο ζευγάρι αυτό ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Ολυμπιακός θα είχε τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς. Γιατί μη ξεχνά κανείς πως και στο πρώτο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Παπασταθόπουλο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαν χάσει και τους Μπουχαλάκη, Καμαρά. Πέντε βασικοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι κάνουν τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τώρα τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς έχουν γίνει περισσότερα. Όπως είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, δεν υπολογίζει στους Κρίστινσον, Παπασταθόπουλο, Ντρέγκερ, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Ανδρούτσο, Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά και Εμβιλά.

Περισσότερες απουσίες απ' αυτές που είχε να αντιμετωπίσει στον πρώτο αγώνα, διότι τώρα δημιουργείται πρόβληματα και στα μπακ. Βέβαια στα θετικά συγκαταλέγεται, έστω, η επιστροφή του Ελ Αραμπί στη δράση.

Προσωπικά όσες και αν είναι οι απουσίες το μόνο άγχος που έχω είναι το γεγονός πως μιλάμε για αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Ότι δηλαδή δεν είναι έτοιμη η ομάδα. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός αλλά όλες οι ομάδες. Διότι αν ήμασταν στα μέσα της σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τόσες απουσίες και έπαιζαν απέναντι στη Νέφτσι Μπακού δεν θα γινόταν καμία συζήτηση περί δυσκολίας αγώνα. Γιατί ο έτοιμος Ολυμπιακός αυτά τα ματς τα «καθαρίζει» ακόμη και με δεύτερη ομάδα.

Τώρα όμως τα πράγματα έχουν κάπως αλλάξει, αλλά και πάλι απέναντι στη Νέφτσι Μπακού προσωπικά θεωρώ πως υπάρχει μία αισιοδοξία. Γιατί ακριβώς η διαφορά ποιότητα μεταξύ των δύο ομάδων είναι μεγάλη.

ΥΓ: Και μόνο πως ο Ελ Αραμπί είναι έτοιμος αυτό δίνει πολλούς πόντους στον Ολυμπιακό και αφαιρούνται από τον αντίπαλο...

ΥΓ2: Τον Βαλμπουενά του Καραϊσκάκη να δούμε στο Αζερμπαϊτζάν και όλα θα γίνουν!

Διαβάστε επίσης

Προστάτεψε την ομάδα

Προστάτεψε την ομάδα

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κάνει προπόνηση στο Αζερμπαϊτζάν εξαιτίας του γηπέδου...