Ντουντούκα
Όλα τα μπορεί ο Θρύλος. Πάμε με φόρα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο Ζαγοράκης κινδυνεύει να εκτεθεί

Ο Ζαγοράκης κινδυνεύει να εκτεθεί
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 - 20:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο πανικός καλά κρατεί στην ΕΠΟ, με δεδομένο ότι ξεκίνησε το οικονομικό εμπάργκο της UEFA, δεσμεύοντας χρήματα που αναλογούσαν σε τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων της Εθνικής και σε επιδοτούμενα προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι σφίγγει περισσότερο η οικονομική θηλιά στο λαιμό της ομοσπονδίας και χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η πληροφορία ότι εξακολουθεί να χρωστάει χρήματα στους διαιτητές.

Ο πανικός καλά κρατεί και για έναν ακόμη λόγο. Η FIFA και η UEFA δεν κάνουν πίσω και απαιτούν να ψηφιστεί «πακέτο» η Ολιστική Μελέτη, άρα τζάμπα ελπίζει η ΕΠΟ ότι θα «παζαρέψουν» κάποιους κανονισμούς.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι στο Πάρκο Γουδή βρίσκονται σε αδιέξοδο. Και τι σκέφτηκαν; Βάζουν μπροστά τον Ζαγοράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχθηκε πιέσεις για να πάει στο Μέγαρο Μαξίμου (σ.σ. το ραντεβού ήταν για σήμερα αλλά περισσότερο μας αφορά ότι δέχεται να τον βάζουν μπροστά), επειδή κάποιοι ονειρεύτηκαν ότι θα τους λύσει τα θέματα.

Όμως, δεν υπολογίζουν κάποια πράγματα και ο πρόεδρος κινδυνεύει να εκτεθεί αν γίνει δεκτό το ραντεβού του. Το πρώτο είναι ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, για το οποίο κακώς φωνάζουν, καθώς έχει καταργηθεί με νόμο από τον Κοντονή και το 2015 δεν ακούστηκε... κιχ.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν... παρηγοριά με νέο «μπλόκο» στην Ολιστική Μελέτη. Είναι συμφωνία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA. Κρεγκ Κλαρκ. Επίσης, η Κυβέρνηση, μέσω του Αυγενάκη, υλοποίησε με νόμο το κομμάτι που την αφορά και μένει να κάνει και η ΕΠΟ το ίδιο. Υπάρχει καιρός μέχρι τη ΓΣ της 27ης Αυγούστου, όμως δεν υπάρχει γυρισμός! Το κακό είναι ότι στην ΕΠΟ δεν υπάρχει λογική. Δεν τους ενδιαφέρει αν... παραιτήσουν τον Ζαγοράκη με τα εξωφρενικά που του ζητάνε!

-Υπάρχει ανοιχτό το θέμα της Ολιστικής Μελέτης και στην ΕΠΟ ασχολούνται μόνο με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και όχι με το πώς θα περάσει; Δεν λέμε ότι δεν είναι σοβαρό αλλά δείχνουν ότι δεν τους... συμφέρει να ασχοληθούν με την Ολιστική Μελέτη.

-Ο Ζαγοράκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και γελάει ο κόσμος με την πληροφορία ότι η ΕΠΟ υπέβαλε αιτήματα, με τροπολογίες να αλλάξει ο αθλητικός νόμος για να γίνονται οι εκλογές στις ΕΠΣ με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ και να ανασταλεί για έναν χρόνο η τελική υλοποίηση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, ώστε να μην υπάρξουν αγωνιστικές συνέπειες για τα σωματεία.

Διαβάστε επίσης

Προστάτεψε την ομάδα

Προστάτεψε την ομάδα

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κάνει προπόνηση στο Αζερμπαϊτζάν εξαιτίας του γηπέδου...