Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψυχάρες! Πρόκριση με νέα νίκη! Ολυμπιακός είσαι!

Ψυχάρες! Πρόκριση με νέα νίκη! Ολυμπιακός είσαι!
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 - 21:52

Όχι μόνο πέρασε, αλλά το έκανε και με πειστικό τρόπο, το έκανε με καλή εμφάνιση και δεύτερη νίκη επί της Νέφτσι, αυτήν τη φορά με 1-0 μέσα στο Αζερμπαϊτζάν. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μασούρας στο 15’. Εξαιρετική ομαδική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς που συνεχίζει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι και το ήλεγξε. Ήλεγξε το ρυθμό του και στάθηκε πολύ καλά. Το μακρινό σουτ του Κολί και ο δυνατός αέρας έβαλαν δύσκολα στον Τζολάκη, αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Εν τέλει, η πολύ καλή παρουσία του Ολυμπιακού μετουσιώθηκε σε γκολ, στο 15’. Ο Σισέ, ως αριστερός μπακ-χαφ, έκλεψε τη μπάλα, βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε, απέκρουσε ο Μαμάντοφ και στη συνέχεια ο Μασούρας με προβολή από κοντά έκανε το 1-0 για τον Θρύλο από γέμισμα του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από τη Νέφτσι και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, στο 28’ θα μπορούσε να σκοράρει ξανά, αυτήν τη φορά με τον Σουρλή, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Νέφτσι. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ καλά στημένος και τον Σισέ να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη, μιας και ήταν εξαιρετικός και σε έναν ρόλο που δεν τον γνωρίζει!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ σοβαρά και συγκεντρωμένα και στο δεύτερο ημίχρονο. Και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός και αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, θα είχε «καθαρίσει» ακόμη πιο νωρίς τη νίκη και την πρόκριση. Μάλιστα έχασε αρκετές και πολύ καλές στιγμές, με πρώτη το κοντινό πλασέ του Χασάν στο 58’, αλλά ο Μαμάντοφ απέκρουσε. Από τις ευκαιρίες που δεν χάνονται, αλλά χάθηκε. Ένα λεπτό αργότερα, στο 59’, ο Βαλμπουενά έπιασε το βολέ στην κίνηση και αστόχησε. Στο 64’ ο εξαιρετικός Σισέ συνέκλινε προς τα μέσα, έπιασε το σουτ και αστόχησε για λίγο, σε άλλη μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και στο 77’ σε άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Χασάν βρέθηκε σε θέση βολής σχεδόν στη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και έτσι πέρασε και αυτή η φάση. Η Νέφτσι απείλησε με το σουτ του Μουραντμπαλί, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το σουτ του Κούντε στο 93’ δεν βρήκε στόχο και αυτό το 1-0 υπέρ του Θρύλου ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Και με συνολικό σκορ 2-0 ο Ολυμπιακός συνεχίζει στα προκριματικά του Champions League.

Νέφτσι: Μαμάντοφ, Μπουλούντοφ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Μπάσκε, Κανέ, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Μπουγκρίνε, Λαουάλ, Κολί (65’ Ισμαΐλ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ουσεϊνού Μπα, Μάρκοβιτς, Σεμέδο, Λαλά, Σισέ, Κούντε, Σουρλής (83’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (76’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Χασάν (86’ Ελ Αραμπί).

Διαβάστε επίσης