Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα χάλια της ΕΠΟ είναι σε πολλές εμπιστευτικές εκθέσεις

Τα χάλια της ΕΠΟ είναι σε πολλές εμπιστευτικές εκθέσεις
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 - 14:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από τον Οκτώβριο του 2016 και μέχρι το τέλος του 2020, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρισκόταν υπό επιτροπεία από τις FIFA, UEFA και εξακολουθούν να το παρακολουθούν. Υπεύθυνος είναι ο Διευθυντής των Ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, όμως αυτοί που έστελναν εκθέσεις ήταν οι πρώην τοποτηρητές, συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέρμπερτ Χούμπελ και υπερσύμβουλος, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος για δυο χρόνια είχε εγκατασταθεί και μόνιμα στην Αθήνα, ενώ ο πρώτος ερχόταν, όταν συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Και οι δυο σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωναν συχνά για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά ο Αυστριακός Χούμπελ ήταν... καταπέλτης, όμως και ο Τσέχος δεν πήγαινε πίσω, αν και στην Ελλάδα εμφανιζόταν να τους στηρίζει. Απόδειξη για το πόσο «καυτές» ήταν οι εκθέσεις αποτελεί ότι τόσο το 2018 όσο και την ίδια εποχή (Απρίλιος - Ιούνιος) το 2019 το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε απειληθεί με Grexit, όχι λόγω κρατικής παρέμβασης αλλά εξαιτίας της πολιτικής της τότε διοίκησης Γραμμένου. Όσοι έχουν καλή μνήμη θυμούνται και τις επιστολές της Γενικής Γραμματέως της FIFA, Φατμά Σαμούρα που ήταν καταπέλτης για την ομοσπονδία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η Σαμούρα ζητούσε μέτρα από την ΕΠΟ σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη βία, την αθλητική δικαιοσύνη, τη χειραγώγηση αγώνων, όπως επίσης και για τη δομή τόσο της ΕΠΟ, όσο και της ΚΕΔ.

Όλα αυτά τα γράφουμε για να δείξουμε ότι η ΕΠΟ είναι αδύνατον να ξεγελάσει τις FIFA, UEFA. Εδώ και καιρό θέλουν να αλλάξουν τη δομή της ομοσπονδίας, δηλαδή η Ολιστική Μελέτη δεν ήρθε έτσι ξαφνικά. Ήρθε επειδή ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται.

Διαβάστε επίσης

Χάος…

Χάος…

Μπαίνει ο Αύγουστος. Ο Ολυμπιακός προσδοκά και ελπίζει, η ΑΕΚ… κλαίει με μαύρο δάκρυ.