Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... μπαμ με τον Εσκουδέρο και πότε ξεκαθαρίζει

Το... μπαμ με τον Εσκουδέρο και πότε ξεκαθαρίζει
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021 - 22:14

Γράφει ο Δημήτρης Μαργωμένος

Όποιον έχει βάλει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό του... στόχαστρο τον έχει αποκτήσει! Τον Χένρι Ονιεκούρου τον ήθελε εδώ και δύο καλοκαίρια και κατάφερε να τον πάρει τώρα από τη Μονακό.

Ένας εξτρέμ ο οποίος αφήνει πολλές υποσχέσεις για τα όσα μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό. Ήταν πάντα από τις πρώτες επιλογές των «ερυθρόλευκων» για τα εξτρέμ και πάντα ήταν ψηλά στη λίστα της ομάδας.

Τώρα είναι στην Ελλάδα και ολοκληρώνεται πλέον η μεταγραφή του.

Το ίδιο ισχύει και για τους Τόμας Βατσλίκ, Πιερ Κούντε. Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι για τη θέση του τερματοφύλακα και στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν από τις πρώτες επιλογές. Ποτέ δεν άφησε τις περιπτώσεις τους ο Ολυμπιακός, περίμενε και δικαιώθηκε αφού αμφότεροι είναι μέλη της ομάδας του Πειραιά.

Έτσι και τώρα για τ' αριστερά της άμυνας. Από τη στιγμή που κλείνει το θέμα στα εξτρέμ με τον Ονιεκούρου, ο Ολυμπιακός αρχίζει να κοιτάει τις επιλογές του για το αριστερό άκρο της άμυνας, εκεί όπου θέλει παίκτη για να κλείσει ουσιαστικά το ρόστερ.

Το θέμα του Πικέρες ήταν αυτό που είχε προχωρήσει αρκετά ο Ολυμπιακός. Είχε κάνει την πρότασή του, σχεδόν στα 2 εκατομμύρια ευρώ είχε φτάσει για να τον πάρει, αλλά η Παλμέιρας πρόσφερε κοντά στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ και τον πήρε από την Πενιαρόλ. Αρκετά χρήματα για έναν παίκτη ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη και παρά τα καλά λόγια που τον ακολουθούν κανείς δεν ήξερε πως θα αντιδρούσε στην Ευρώπη και πόσο χρόνο θα χρειαζόταν. Τον ήθελε ο Ολυμπιακός και τον «χτύπησε» κιόλας, όμως το ποσό έφτασε ψηλά και δεν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία η ομάδα του Πειραιά.

Όμως οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν σε μία περίπτωση που είχαν κοιτάξει από την πρώτη στιγμή για τη θέση του αριστερού μπακ. Αυτήν του Σέρχιο Εσκουδέρο! Μία περίπτωση η οποία προκαλεί αρκετά θετικά σχόλια, αφού μιλάμε για παίκτη ο οποίος επί σειρά ετών ήταν στη Σεβίλλη και μάλιστα με ενεργό ρόλο. Είναι ελεύθερος και ο Ολυμπιακός τον έχει πλησιάσει.

Έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με τον 31χρονο μπακ ο οποίος ταιριάζει και στα χαρακτηριστικά που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Έτοιμος ποδοσφαιριστής, έμπειρος και με μεγάλη επαφή με την Ευρώπη.

Δεν παίζει μόνος του ο Ολυμπιακός για τον Εσκουδέρο, υπάρχουν ομάδες οι οποίες θέλουν τον έμπειρο μπακ και μάλιστα τον έχουν πλησιάσει και από την Ισπανία. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το κίνητρο της Ευρώπης και υπάρχει καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όπως και να έχει όμως αυτό το οποίο φαίνεται είναι πως οι όποιες εξελίξεις υπάρξουν θα είναι μετά το πρώτο ματς με τη Λουντογκόρετς. Εκεί πλέον ρίχνουν οι Πειραιώτες το βάρος τους, αφού μπήκαμε στην τελική ευθεία για τον αγώνα.

Διαβάστε επίσης