Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... σόου του Κλάτενμπεργκ

Το... σόου του Κλάτενμπεργκ
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021 - 16:32
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος να αφορά στην υποβολή «αιτήσεων για σύσταση 3μελούς Επιτροπής Διαιτησίας για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο», όμως πολύς κόσμος τρέχει για να μπει στην ΚΕΔ, σε σημείο που η υπόθεση να οδηγείται σε αδιέξοδο! Αυξημένο το ενδιαφέρον, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ο μισθός που θα παίρνουν! Τόση (πολύ) αγάπη για τη διαιτησία που... σπάει τα κοντέρ.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο Κλάτενμπεργκ πήγε για... μαλλί και βγήκε κουρεμένος, κοινώς την... πάτησε! Σα να μην έφτανε που έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος, ανακοίνωσε ότι «κατά την εξέλιξη της διαδικασίας και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου, ο επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα προβεί σε ατομικές συνεντεύξεις με τους/τις υποψηφίους/ιες». Την... πάτησε επειδή υπολόγισε χωρίς τους ξενοδόχους που είναι οι ενδιαφερόμενοι!

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου και έληξε την περασμένη Παρασκευή και ήδη αιτήσεις ανέρχονται στις 33. Παρόλα αυτά, ο Κλάτενμπεργκ απτόητος, θα συνεχίσει το... σόου για να προσλάβει τρεις στην «κρυφή ΚΕΔ» και θα πάρει συνεντεύξεις από όλους, ενώ, αρχικά, είχε δεσμευτεί ότι δεν θα συνεργάζεται με Έλληνες παράγοντες της διαιτησίας!

Υπάρχει και το άλλο. Αρκεί ο Κλάτενμπεργκ να διαβάσει ένα βιογραφικό και να πάρει μια πεντάλεπτη-δεκάλεπτη συνέντευξη για να κάνει την εισήγησή του; Μήπως γελάει ο κόσμος και με αυτό;

Υπάρχει ακόμη ένας ...σκόπελος. Επειδή ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδήλωσαν, παρατηρητές της Super League, αλλά και πρώην διεθνείς διαιτητές που για πολλά χρόνια είναι εκτός πινάκων πως θα... αποκλειστούν αυτοί για να μπουν στην ΚΕΔ τρεις εκ των Καλογερόπουλου (Αθηνών), Μάνταλου (Καβάλας), Θάνου (Ηπείρου), Καλύβα (Βοιωτίας) που ενώ η πιάτσα βοά ότι οι προαναφερόμενοι θα... προκριθούν, οι υπόλοιποι υπέβαλαν αίτηση; Οι Καλογερόπουλος, Μάνταλος είναι πρώην διεθνείς διαιτητές αλλά είναι παρατηρητές της Γ’ Εθνικής, στην ίδια κατηγορία είναι και ο Θάνος για πολλά χρόνια διαιτητής της Λίγκας. Ο Καλύβας ήταν για πολλά χρόνια στην ΚΕΔ, όμως αν ο Κλάτενμπεργκ τον ήθελε γιατί δεν ανανέωσε τη σύμβασή του;

Για το προφίλ των υποψηφίων η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναφέρει τα εξής: «- Να έχουν διευθύνει αγώνες στη κορυφαία διοργάνωση της Ελλάδας - Ιδανικά, αλλά όχι υποχρεωτικά, να έχουν διατελέσει Διεθνείς Αξιωματούχοι Διαιτησίας (FIFA) - Nα έχουν καλή γνώση Αγγλικών».

Από τη στιγμή που ο Κλάτενμπεργκ κομπάζει για διαφάνεια είναι μονόδρομος και η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων. Το μόνο που ανακοίνωσε είναι ότι ενδιαφέρον εκδή,λωσαν 33.

Διαβάστε επίσης