Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός είσαι, δεν λυγάς

Ο Ολυμπιακός είσαι, δεν λυγάς
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021 - 10:27

Είτε με Αγκιμπού Καμαρά, είτε με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άλλο παίκτη, ο Θρύλος έδειχνε ότι την ήττα από τη Λουντογκόρετς δεν τη δεχόταν. Δεν γινόταν ρε παιδί μου, να χάσει αυτό το ματς. Δεν γινόταν να πει στην αντίπαλό του «εντάξει, το πήρες, θα τα πούμε στη ρεβάνς». Όχι. Της είπε «περίμενε, θα το φας πρώτα και ΜΕΤΑ θα τα πούμε στη ρεβάνς». Είναι τέτοια η στόφα αυτής της ομάδας, ώστε δεν επιτρέπει τέτοιες ήττες. Ήττες γενικά, θα πούμε, με μια μικρή -πολύ μικρή- δόση υπερβολής. Προφανώς και ο Ολυμπιακός χάνει, από καιρού εις καιρόν. Αλλά είναι δεδομένο, πλέον, ότι αυτό είναι… η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον αγώνα. Τόσο απλά.

Δεν υπήρχε περίπτωση να άφηνε ο Ολυμπιακός αυτό το ματς να χαθεί. Όχι γιατί… έτσι. Φαινόταν ρε παιδί μου. Έκανε «μπαμ», ειδικά από την ώρα που η ομάδα γύρισε σε 4-4-2 και άρχισε να πιέζει, όπως θα πίεζε τη Λουντογκόρετς η… Μπαρτσελόνα. Άλλη μια μικρή δόση υπερβολής. Δεν φταίμε εμείς. Έτσι φαίνονταν οι δύο ομάδες, στο γήπεδο. Μία μεγάλη, η οποία έκανε τα πάντα για να βρει γκολ. Και μία μικρότερη, η οποία έκανε τα πάντα για να μην το δεχθεί. Δεν της πέρασε τελικά. Το δέχθηκε, όπως έπρεπε. Και δεν πέρασε και στον Μάντεν, τελικά. Ο οποίος με τις αποφάσεις του έφερε τον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολη θέση. Από την οποία ο Θρύλος βγήκε μόνος του.

Ο Ολυμπιακός είσαι, δεν λυγάς. Και πίσω στο σκορ να βρεθεί αυτή η ομάδα, ξέρει πως να «επιστρέψει» στο ματς. Πως να βγει ξανά από πάνω. Γιατί κόστισε και ψυχολογικά στη Λουντογκόρετς, το να χάνει το ματς μέσα από τα χέρια της, με αυτό τον τρόπο. Να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί, ρε παιδί μου, να το κρατήσει. «Θέμα χρόνου είναι, θα το φάμε», θα έλεγε ο Νταμπράουσκας, στον πάγκο των Βούλγαρων.

Ο Ολυμπιακός είσαι, δεν λυγάς. Και όπως δεν λύγισε χθες το βράδυ, αυτή η ομάδα, θα πάει στη Βουλγαρία να περάσει. Γιατί; Γιατί μπορεί. Απλό.

Διαβάστε επίσης

Δεν του πήγε το 3-4-3

Δεν του πήγε το 3-4-3

Το είχαμε «διαβάσει» και σας το είχαμε μεταφέρει, από χθες πριν το ματς, ότι ο Μαρτίνς πάει για τριάδα στην άμυνα.