Ντουντούκα
Όλα τα μπορεί ο Θρύλος. Πάμε με φόρα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Δεν του πήγε το 3-4-3

Δεν του πήγε το 3-4-3
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021 - 11:15

Το είχαμε «διαβάσει» και σας το είχαμε μεταφέρει, από χθες πριν το ματς, ότι ο Μαρτίνς πάει για τριάδα στην άμυνα. Το είχε δοκιμάσει, στην προπόνηση της Δευτέρας και σας το είχαμε γράψει, εδώ στο gavros.gr. Δεν το λέμε για να το παινευτούμε, αλλά δεν είναι και εύκολο να πετύχεις… 11 στα 11, από την ενδεκάδα του Μαρτίνς. Και μπορεί εμείς να το πετύχαμε, αλλά ο Μαρτίνς δεν το πέτυχε και πολύ. Και όπως επισημαίνουμε πάντα, από αυτήν εδώ την ιντερνετική γωνιά, όλα τα καλά τα οποία ο Μαρτίνς κάνει, στον πάγκο του Ολυμπιακού, οφείλουμε να επισημάνουμε και αυτά που δεν του «βγαίνουν».

Και το 3-4-3 (και) χθες, δεν του βγήκε. Ο Ολυμπιακός «μάτωνε» στον άξονα, στον οποίο Κούντε και Καμαρά είχαν μεγάλα προβλήματα ανασταλτικά. Η άμυνα του Ολυμπιακού δέχθηκε πολλές φάσεις κάθετα. Και αυτό ήταν ένα πρόβλημα, το οποίο ο Μαρτίνς κατάφερε να περιορίσει, όταν μπήκε στο ματς ο Εμβιλά. Ένας μέσος καθαρά ανασταλτικός. Ωστόσο, η ομάδα έπασχε και δημιουργικά, από τον άξονα και ο Μαρτίνς αυτό δεν κατάφερε να το διορθώσει, σε μεγάλο βαθμό.

Το 3-4-3 είναι ένα ιδιαίτερο σύστημα, το οποίο ο Ολυμπιακός δείχνει να μην είναι σε θέση να το υπηρετήσει στο έπακρο. Έχει καλούς παίκτες, τους καλύτερους στην Ελλάδα, αλλά στο 3-4-3 υπάρχουν δυσλειτουργίες, οι οποίες έχουν παρατηρηθεί συνεχόμενα, όσες φορές ο Μαρτίνς το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν είναι τυχαίο το ότι η ομάδα άλλαξε εικόνα, όταν ο Πέδρο άλλαξε σε 4-4-2. Ήταν λιγάκι πιο ομοιογενής ο Ολυμπιακός.

Μένει να φανεί εάν ο Πέδρο θα πάει με αλλαγή συστήματος, στη Βουλγαρία. Ξαναλέμε, όλοι έχουν δικαίωμα να είναι «ντεφορμέ», να μην τους «βγει» μία επιλογή, δύο, τρεις. Δεν είμαστε εδώ για να… σταυρώσουμε τον Μαρτίνς. Συζητάμε, απλώς, για το καλό της ομάδας, όσα βλέπουμε να γίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Και είναι δεδομένο ότι πρώτος από όλους, τα βλέπει ο ίδιος ο Πέδρο.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός είσαι, δεν λυγάς

Ο Ολυμπιακός είσαι, δεν λυγάς

Είτε με Αγκιμπού Καμαρά, είτε με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άλλο παίκτη, ο Θρύλος έδειχνε ότι την ήττα από τη Λουντογκόρετς δεν τη δεχόταν.