Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εικόνες με τα ζώα που κινδύνευσαν... (video)

Εικόνες με τα ζώα που κινδύνευσαν... (video)
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021 - 22:24

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το πύρινο μέτωπο στη Βαρυμπόμπη, με εκατοντάδες ζώα να προσπαθούν να γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Άλογα τρέχουν να ξεφύγουν από τη φωτιά, σκυλιά ζητούν καταφύγιο από τους πυροσβέστες, κάποια ζώα όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν.

Ο πύρινος κλοιός εγκλώβισε δεκάδες τετράποδα που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μανία της φωτιάς. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα μιας κοπέλας που είναι αγκαλιασμένη με το άλογό της μέσα στη φωτιά αλλά και των πυροσβεστών που προσπαθούν να δώσουν νερό σε έναν σκύλο ενώ ένας άλλος βάζει το ποδαράκι του στο νερό να ανακουφίσει τα τραύματά του.

Το ξημέρωμα άφησε τραγικές εικόνες στην περιοχή της Βαρυμπόμπη. Εθελοντές προσπάθησαν από νωρίς το πρωί να προσφέρουν βοήθεια σε ό,τι απέμεινε

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τα άλογα που τρέχουν να ξεφύγουν από τις φλόγες, ενώ κάποια άλλα κάθονται τρομαγμένα και αγκαλιασμένα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, κάποια άλογα μεταφέρθηκαν με φορτηγό ενώ όσα δεν πρόλαβαν αφέθηκαν ελεύθερα.

Αρκετοί ιδιοκτήτες, με αναρτήσεις τους στα social media, ψάχνουν τα κατοικίδιά τους, ενώ κάποιοι φιλόζωοι που έχουν περιθάλψει τα ζώα, τα κοινοποιούν στο διαδίκτυο ελπίζοντας πως θα ξαναβρούν την οικογένειά τους.

Πηγή: Mega

Διαβάστε επίσης