Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα... καψόνια της ΕΠΟ στον Κλάτενμπεργκ

Τα... καψόνια της ΕΠΟ στον Κλάτενμπεργκ
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 - 22:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πλέον δεν κρύβεται η ανοιχτή κόντρα που έχει η ΕΠΟ με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ καθώς ήδη έχει γίνει σίριαλ, στο οποίο προστίθενται νέα ...επεισόδια. Το τελευταίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ΕΕ της ΕΠΟ δεν ενέκρινε δαπάνη ύψους 12.000 ευρώ για τον πρώην Αγγλο διαιτητή, Στιβ Μπένετ επειδή δεν ήξεραν ότι συνεργάζεται μαζί του από τον περασμένο Μάρτιο, δεν απέρριψαν το αίτημά του, όμως μια... κρυάδα του έδωσαν, επειδή είπαν να το συζητήσουν σε επόμενη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (6/8).

Αυτή είναι η τελευταία κόντρα της ΕΠΟ με τον Κλάτενμπεργκ. Προηγήθηκε ένα ακόμη «όχι» στην εισήγησή του να πληρωθούν οι διαιτητές και οι βοηθοί της Σούπερ Λίγκας τις δαπάνες για τα τεστ κορονοϊού, που σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπονται για να ορίζονται σε αγώνες. Αυτό ήταν τεράστιο... άδειασμα, με δεδομένο ότι θεωρούνταν αυτονόητο ότι η ΕΠΟ θα κάλυπτε τα έξοδα, όμως προτίμησαν να εκθέσουν τον Κλάτενμπεργκ απέναντι στους διαιτητές.

Η... φωτιά στις σχέσεις ΕΠΟ-Κλάτενμπεργκ άρχισε να φαίνεται από την τακτική ΓΣ της ομοσπονδίας στις 25 Ιουνίου. Ο Άγγλος ήταν στις ΗΠΑ αλλά δέχθηκε κριτική επειδή δεν ήταν παρών και δεν έστειλε άλλον από την ΚΕΔ. Η ΕΠΟ υποστήριξε ότι προσκλήθηκε, όμως ο ίδιος έστειλε επιστολή, με την οποία διέψευσε τον Φιλιππούση.

Αυτό που δείχνει και τις διαθέσεις της ΕΠΟ είναι ότι προωθούν άρθρο στο καταστατικό να εγκρίνουν τον κανονισμό διαιτησίας και το επόμενο βήμα θα είναι να εγκρίνουν και τους πίνακες διαιτητών. Σιγά σιγά θα ζητάνε και τιμωρίες, όπως έκαναν την προηγούμενη σεζόν, που, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, απαιτούσαν από τον Αγγλο να τιμωρηθούν ο Παπαπέτρου και ο Τσαγκαράκης επειδή φαντάστηκαν ότι ευνόησαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στον Περιστέρι, όπου η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός αδικήθηκε. Ανάλογο... αφήγημα, αρχικά, είχαν και για το ματς της Τρίπολης αλλά δεν τους βγήκε και προχώρησαν στο επόμενο!

Για τα τότε δημοσιεύματα ο Κλάτενμπεργκ δεν πήρε θέση και πολλοί λένε ότι αυτός είναι ο λόγος που στην ΕΠΟ άνοιξε η όρεξη για τη διαιτησία. Κατά τα άλλα κάνουν τα καλά παιδιά στην ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ αποφάσισε να καταβάλει τον μισό μισθό του που καθυστέρησε, στο πλαίσιο του οικονομικού εμπάργκο που έχει επιβάλει στην ομοσπονδία, λόγω μη ψήφισης της Ολιστικής Μελέτης. Μια κίνηση τακτικής, με την ελπίδα να αρθεί.

Διαβάστε επίσης