Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σεμινάρια διαιτητών τύπου... χύμα στο κύμα!

Σεμινάρια διαιτητών τύπου... χύμα στο κύμα!
Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021 - 23:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν στα σεμινάρια των διαιτητών και των βοηθών της Super League που έγιναν στο Καρπενήσι, τα οποία ξεκίνησαν τη Δευτέρα (2/8) και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη (5/8). Ο Κλάτενμπεργκ και οι λοιποί ΚΕΔ (Καπέλα, Κόλιν) έκαναν... εκπτώσεις στα αγωνιστικά τεστ, δεν υπήρχε μεταφραστής να εξηγήσει τα μαθήματα που γίνονταν στα αγγλικά, ενώ έλειπαν οι διεθνείς, λόγω υποχρεώσεων σε ευρωπαϊκά ματς!

Σα να μην έφταναν αυτά, ο Άγγλος παρουσίασε τον Στιβ Μπένετ, παλιό Άγγλο διαιτητή, σαν μέλος της ΚΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, παρουσία και των διαιτητών, ζήτησε από τους παρατηρητές να στέλνουν μήνυμα στον Μπένετ για το πώς πήγε ο ρέφερι του αγώνα που έχουν οριστεί, το αργότερο 15' μετά τη λήξη του κάθε ματς.

Όσο για τα αγωνιστικά τεστ, ο κανονισμός προβλέπει 48 75αρια, όμως η ΚΕΔ τα μείωσε σε 40. Τα έφερε στο επίπεδο της Γ' Εθνικής αντί για της Super League!

Αυτό ήταν το λιγότερο καθώς τα μαθήματα των σεμιναρίων έγιναν στα αγγλικά και χωρίς μετάφραση. Άρα, όλοι χαμένοι στη μετάφραση και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, πληκτικά μαθήματα, χωρίς συμμετοχή των διδασκόμενων, για να μην εκτεθούν!

Επιπλέον έλειπαν διεθνείς διαιτητές, όπως οι Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου, Τζήλος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς, μέχρι και ο Ευαγγέλου. Δηλαδή, διαιτητές που ο Κλάτενμπεργκ στηρίζεται για να βγάλει τη χρονιά, με σερί ορισμούς και ασυλία, παρά τα τρομερά λάθη, δεν ήταν παρόντες στο σεμινάριο, επειδή είχαν υποχρεώσεις σε αγώνες! Δηλαδή, γελάει ο κόσμος!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ προειδοποίησε ότι «θα ορίζεστε όσοι πηγαίνετε καλά», προσθέτοντας ότι θα τιμωρεί όσους κάνουν λάθη. Ακόμη, ζήτησε να τον ενημερώνουν αν τους ενοχλούν παράγοντες είτε για παράπονα είτε για οτιδήποτε. Αν δεν συμβεί και υποπέσει στην αντίληψή του κάτι σχετικό, πάλι θα τιμωρεί. Ακόμη, τους είπε ότι δεν θα τους ενημερώνει από Δευτέρα ότι θα ορίζονται επειδή διέρρεαν οι ορισμοί του.

Διαβάστε επίσης