Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλο και χειρότερα για τον Ζαγοράκη

Όλο και χειρότερα για τον Ζαγοράκη
Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 - 20:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε ο Ζαγοράκης στο Πάρκο Γουδή. Μάλιστα, από το περιβάλλον του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ παρουσιάζεται εγκλωβισμένος και απογοητευμένος από την κατάσταση που βρήκε, με το σενάριο παραίτησής του να αναφέρεται κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όμως, κινδυνεύει να πάθει σαν το βοσκό και τον λύκο, στο τέλος δεν θα τον πιστεύει κανείς σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται, αν όντως βρίσκεται.

Ο Ζαγοράκης προσπαθεί να αναλάβει τον έλεγχο της ΕΠΟ μέσω δικής του... ομάδας. Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του μια νομικός εγκαταστάθηκε στο Πάρκο Γουδή για να επιβλέπει τα πάντα, όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα. Παράλληλα, υπάρχει και λογιστής της δικής του επιλογής από τη Θεσσαλονίκη για να ελέγχει το λογιστήριο, πιθανόν μέχρι να τελεσφορήσει ο ανοιχτός διαγωνισμός και να αναλάβει εταιρία τα οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας. Ακόμη, λόγο για την ΕΠΟ έχουν δυο ακόμη πρόσωπα που βρίσκονται στο Πάρκο και είναι «τα μάτια και τα αυτιά» του προέδρου της ΕΠΟ. Ο Ζαγοράκης θέλει να έχει άποψη για όλους και για όλα, δεν κάνει τίποτα κρυφά.

Όμως, για να λέμε την αλήθεια, ήδη έχει χάσει τις εντυπώσεις. Από την στιγμή που δεν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να μιλήσει για την Ολιστική Μελέτη, από τη στιγμή που άφηνε τον αναπληρωτή πρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου και τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Αστέριο Αντωνίου να έχουν βασικό λόγο στις τηλεδιασκέψεις με τις FIFA, UEFA για το θέμα της ψήφισης του καταστατικού, από τη στιγμή που αναβλήθηκε η ΓΣ με θέμα την ψήφισή του και δευτερόλεπτα μετά ο Ζαγοράκης εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση των ποδοσφαιρικών ενώσεων! Όμως, δεν έκανε κάτι για την αναβολή της ΓΣ στις 27 Αυγούστου ούτε πήρε ο ίδιος κάποια πρωτοβουλία να πείσει τις ενώσεις να ψηφίσουν την Ολιστική Μελέτη ενόψει της ΓΣ της 27ης Αυγούστου.

Το πρόβλημα μπήκε κάτω από το χαλί, μέχρι τότε, και παραμένει άγνωστο από ποιους περιμένει ο Ζαγοράκης να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, εκτός αν δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Για παράδειγμα η UEFA, εκτός από το οικονομικό εμπάργκο προειδοποίησε την ΕΠΟ και με άλλες ποινές, αν δεν ψηφίσουν την Ολιστική Μελέτη, όμως κανείς δεν ανέλαβε να εξηγήσει τι θα γίνει και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αντίθετα, στην ομοσπονδία, με την ανοχή του προέδρου της, ψάχνουν τρόπους να έρθουν σε σύγκρουση με την UEFA...

Διαβάστε επίσης