Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... καρφί του Κλάτενμπεργκ στους διαιτητές

Το... καρφί του Κλάτενμπεργκ  στους διαιτητές
Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 - 22:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Χοντρό καρφί» στο θέμα της εμπιστοσύνης προς τους διαιτητές αποτελεί η κίνηση του Κλάτενμπεργκ να μην ενημερώνει τους ρέφερι κάθε Δευτέρα, αλλά αργότερα στη διάρκεια της εβδομάδας, αν θα σφυρίζουν αγώνες το Σαββατοκύριακο. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, στη διάρκεια του σεμιναρίου των διαιτητών της Super League που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Καρπενήσι, προχώρησε σε... άδειασμα των ρέφερι και η ενέργειά του ερμηνεύτηκε ως σαφές μήνυμα ότι δεν τους εμπιστεύεται.

Ο Κλάτενμπεργκ δεν το είπε, όμως όλοι κατάλαβαν ότι ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι κάποιοι ορισμοί διέρρευσαν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, φτάνοντας στα αυτιά παραγόντων ομάδων και αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές. Έτσι, πλέον, θα ενημερώνει τους ρέφερι λίγες ώρες, ή το πολύ μια μέρα πριν την από την επίσημη ανακοίνωση των ορισμών της Λίγκας, οι οποίοι θα δημοσιοποιούνται κάθε Πέμπτη ή κάθε Παρασκευή.

Έστω και με καθυστέρηση ο πρόεδρος της ΚΕΔ κατάλαβε ότι εδώ είναι Ελλάδα και, για να κάνουμε και χιούμορ, ειδικά στη διαιτησία δεν υπάρχουν μυστικά! Κατάλαβε ότι δεν γίνεται να εφαρμόσει το σύστημα της UEFA που ενημερώνει μέρες πριν τους διαιτητές για το ευρωπαϊκό παιχνίδι που ορίζονται, ώστε να προετοιμάζονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η διαιτητική ομάδα να έχει τον χρόνο να μελετήσει το παιχνίδι των αντιπάλων που θα βρει στο γήπεδο.

Άξιο αναφοράς ότι οι διαιτητές δεν αντέδρασαν καθόλου στο... καρφί του Κλάτενμπεργκ. Κανείς δεν είπε το παραμικρό.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΕΔ έστειλε μήνυμα στους διαιτητές ότι θα αλλάξει τακτική. Πλέον, όπως είπε, θα παίζουν όσοι πάνε καλά στα παιχνίδια και ότι θα επιβάλει τιμωρίες. Τους είπε το αυτονόητο, αυτό που δεν έκανε την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα και εκτέθηκε όσο δεν παίρνει.

Διαβάστε επίσης