Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρόνι Λόπες: Παίκτης πασπαρτού!

Ρόνι Λόπες: Παίκτης πασπαρτού!
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 - 11:13

Ο Ρόνι Λόπες είναι ένας πολυτάλαντος ποδοσφαιριστής. Μπορεί να παίξει και στις 3 θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ. Λιγότερο και ως «ψευτοεννιάρι»… Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνς έχει πλέον στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος δίνει πολλές ποιοτικές λύσεις. Αριστερά-δεξιά στις πτέρυγες, αλλά και ως περιφερειακός επιθετικός, ως σύνδεσμος μεταξύ μεσαίας γραμμής και επιθετικού. Ο Ρόνι Λόπες είναι ένας παίκτης-μπαλαντέρ, για τη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και ο Μαρτίνς έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει αρκετά διαφορετικά σενάρια, για τον ποδοσφαιριστή του και την ομάδα του.

Ο Λόπες μπορεί να παίξει δεξιά, χρησιμοποιώντας το αριστερό του πόδι. Με «ανάποδο πόδι» που λέμε. Να συγκλίνει και να δημιουργεί «ρήγματα» στην άμυνα. Μπορεί να παίξει από αριστερά και να βοηθήσει περισσότερο στη δημιουργία, σερβίροντας, παρά εκτελώντας. Παράλληλα, μπορεί να παίξει και ως ελεύθερος, περιφερειακός επιθετικός, πίσω από τον σέντερ φορ. Να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα του παραχωρήσει ο επιθετικός, με τις κινήσεις του, ή να σερβίρει γκολ στον συμπαίκτη του, σέντερ φορ της ομάδας.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός προσθέτει στο δυναμικό του έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να δώσει πολύ περισσότερες λύσεις, της μίας, στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει περισσότερους του ενός τρόπους να χρησιμοποιήσει τον Λόπες. Και αναμένουμε να δούμε πως θα τον «εκμεταλλευτεί» με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε επίσης