Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν θα υπήρχε θέμα, αν δεν…

Δεν θα υπήρχε θέμα, αν δεν…
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 - 11:49

Κάνουμε μια μικρή παράκαμψη. Όλο το ενδιαφέρον είναι (και πρέπει να είναι) σήμερα στραμμένο στην πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού, με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ωστόσο, τα μεταγραφικά σενάρια πάνε και έρχονται καθημερινά, γύρω από την επικαιρότητα του Ολυμπιακού. και έτσι δεν γίνεται να μην τα σχολιάζουμε…

Βουίζει ο τόπος, εδώ που τα λέμε, τις τελευταίες ημέρες, γύρω από το θέμα Μανωλά. Και ο Ολυμπιακός έσπευσε, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Δεν πρέπει, άλλωστε, να δημιουργούνται προσδοκίες, στις τάξεις του κόσμου, για τέτοιου είδους υποθέσεις, καθώς όπως έχουμε τονίσει, είναι πολύ, πολύ δύσκολες. Και τέτοια είναι και η υπόθεση Μανωλά. Πολύ, πολύ δύσκολη.

Ο Ολυμπιακός (δια στόματος Καραπαπά) δεν είπε ποτέ ότι δεν υπάρχει θέμα. Είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνία και ότι το θέμα δεν είναι προχωρημένο. Και με τα οικονομικά δεδομένα, τα οποία κυριαρχούν στην υπόθεση, δεν μπορεί τόσο εύκολα να είναι προχωρημένο. Και ο κόσμος οφείλει να το καταλάβει αυτό.

Είναι σαφές ότι αν ΟΛΕΣ οι πλευρές δεν ήθελαν να βρεθεί λύση, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΘΕΜΑ. Και για να το πούμε και πιο απλά, αν ο Κώστας Μανωλάς δεν ήταν «ψημένος» να γυρίσει στον Ολυμπιακό, ξέροντας ότι για να το πράξει, θα πρέπει να κατεβάσει αισθητά το κασέ του, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΘΕΜΑ. Αλλά υπάρχει. Και υπάρχει και διάθεση για συζήτηση, από όλες τις πλευρές.

Αλλά για να το θέσουμε ΞΑΝΑ στη σωστή του βάση. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ είναι κοντά στο να πάρει τον Μανωλά. Η υπόθεση δεν είναι προχωρημένη. Παραμένει πολύ, πολύ δύσκολο, το να επιστρέψει ο Έλληνα διεθνής εδώ όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, κέρδισε τίτλους και διακρίσεις. Το ότι ο Ολυμπιακός το παλεύει δείχνει τις υψηλές βλέψεις, τις οποίες έχει, για την ομάδα του. Το ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να το κάνει, δείχνει το πόσο ψηλά βλέπει τον Ολυμπιακό, τα προσεχή χρόνια.

Αλλά από το «θέλω», μέχρι την ανακοίνωση, υπάρχει δρόμος. Υπομονή και να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ή υπέρμετρες προσδοκίες, στον κόσμο, ο οποίος αν -εντέλει- δεν δει Μανωλά και δει άλλο στόπερ, θα «ξενερώσει» και αυτό θα είναι ΑΔΙΚΟ. Γιατί ο Ολυμπιακός μεταγραφές… «έτσι» δεν κάνει. όποιον παίκτη επιλέγει, εντέλει, είναι πρώτης ποιότητας.

Διαβάστε επίσης

Τελείωσέ το από απόψε! (photo)

Τελείωσέ το από απόψε! (photo)

Στη «μάχη» με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ρίχνεται απόψε (22:00, Mega/gavros.gr) ο Ολυμπιακός, με στόχο, ει δυνατόν, ένα σκορ πρόκρισης!