Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαβιόλα στο MEGA: «Ευτυχισμένος που είμαι και πάλι στο Καραϊσκάκη» (video)

Σαβιόλα στο MEGA: «Ευτυχισμένος που είμαι και πάλι στο Καραϊσκάκη» (video)
Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 - 22:39

Πολύ όμορφες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό έχει ο Χαβιέ Σαβιόλα, ο οποίος μίλησε στο MEGA για την επιστροφή του στο Καραϊσκάκη και όχι μόνο. Δείτε το θέμα μέσα από το megatv.com: Χαβιέρ Σαβιόλα - Μια καριέρα από χρυσάφι. Το όνομα του συνώνυμο της επιτυχίας. Ρίβερ Πλεϊτ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπενφίκα, Μάλαγα και Ολυμπιακός!

Αμέτρητες μεγάλες στιγμές, γκολ και τίτλοι παντού.

Ο Αργεντίνος σταρ, χρυσός ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, ονειρεύεται μια μέρα να γίνει προπονητής, ενώ συνεχίζει στα 40 του να παίζει ποδόσφαιρο σάλας

Αυτές τις μέρες με την ομάδα του, την Ενκάμπ από την Ανδόρα, είναι στην Ελλάδα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ futsal κόντρα στον Δούκα και τον ΑΠΟΕΛ.

Μια βόλτα στο Καραϊσκάκη απαραίτητη για να θυμηθεί παλιές καλές στιγμές…

«Είναι πολύ όμορφο να γυρίζω σε ένα γήπεδο που έζησα τόσες χαρές. Εδώ ο κόσμος μου φέρθηκε πολύ καλά. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι και πάλι εδώ. Θυμάμαι τα πάντα… Όμορφες αναμνήσεις. Η υποδοχή που μου επεφύλαξε ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν απίστευτη… Δεν το περίμενα να έρθει τόσος κόσμος να με υποδεχθεί… Η αγάπη που μου έδειξαν όλη τη χρονιά που ήμουν εδώ Φυσικά δεν ξεχνάω ποτέ τη στιγμή που κατακτήσαμε τον τίτλο…»

Έχει παίξει στη Μπαρτσελόνα, γνωρίζει τον Μέσι και δεν πιστεύει ούτε αυτός ότι έγινε με την Παρί.

«Εγινε αυτό είδαμε. Είδαμε το τέλος με τον Λέο Μέσι. Ηταν ανέλπιστο. Ολοι περιμέναμε ότι θα συνεχίσει. Ετσι όμως είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Σήμερα είσαι σε ένα μέρος, αύριο αλλού… Σίγουρα ο Μέσι ήταν ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Υπήρχε και υπάρχει μεγάλη αγάπη με τον κόσμο, είναι δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο Μακάρι κάποια στιγμή να γυρίσει στη Μπάρτσα Εγραψε ιστορία, έχει αφήσει πολλά πίσω του. Τώρα είναι σε άλλη ομάδα, θα τον βλέπουμε εκεί τώρα Εμεις που λατρεύουμε αυτό το άθλημα, θαυμάζουμε τον Μέσι. Πριν στην Μπάρτσα, τώρα σε άλλη ομάδα…»

«Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να προσαρμοστεί χωρίς αυτόν Θα είναι δύσκολα… Ηταν πολλά χρόνια εκεί… Ολο το παιχνίδι ήταν πάνω του… Είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου… Εκρινε αγώνες… Εκανε πράγματα που δεν μπορούσε κανείς άλλος να κάνει… Η ομάδα όμως πρέπει να συνεχίσει… Να κάνει επανεκκίνηση και να μάθει να παίζει δίχως τον Μέσι… Οσο πιο γρήγορα το κάνει τόσο το καλύτερο για αυτή… Να φτιάξει νέα ομάδα και ο προπονητής να επανεκτιμήσει τις καταστάσεις δίχως τον καλύτερο του κόσμου, αλλά η Μπάρτσα ως τώρα τα πάει καλά…»

Οσο για την Παρί; Ο Σαβιόλα προβλέπει για τη νέα χρονιά…

«Η Παρί ΣΖ έχει φτιάξει μια εντυπωσιακή ομάδα με μεγάλους παίκτες… Πολλοί παίκτες, μεγάλα αστέρια…Είναι οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου… Να δούμε όμως αν πραγματικά μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς ΛιγκΤο κυνηγάει εδώ και καιρό… Τώρα θα της δώσει κάτι παραπάνω ο Μέσι, η Παρί έχει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, Ολοι ποντάρουμε στην Παρί για την ομάδα που έχει… Σίγουρα θα είναι δύσκολο… Ολοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες μιας διοργάνωσης όπως το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν το κατακτάς μόνο με τα ονόματα… Η Παρί όμως είναι βασικός διεκδικητής…»

«Βλέπουμε εντυπωσιακές αλλαγές. Πολλά αλλάζουν, Τον τελευταίο καιρό
υπάρχει κίνηση παντού στο ποδόσφαιρο,Ας μην βιαζόμαστε όμως… Να δούμε πως θα τελειώσει όλο αυτό… Ποιες άλλες μεταγραφές θα γίνουν, Οι μεγάλοι παίκτες πάντως θα λάμψουν όπου κι αν είναι… Περιμένουμε τι άλλο θα αλλάξει…Θα είναι πολύ ελκυστικό Τσάμπιονς Λιγκ Το επίπεδο είναι υψηλό, πολύ μεγάλοι παίκτες, Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Σίγουρα θα είναι πολύ δυνατή διοργάνωση…»

«Ολες οι ομάδες θέλουν να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί που έχει φτιάξει σπουδαία ομάδα, Κάθε χρόνο το προσπαθεί, αλλά δεν τα έχει καταφέρει ακόμη να το πάρει, Αυτό μας κάνει να καταλάβουμε το πόσο δύσκολη διοργάνωση είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, Υπάρχει πάντα η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ που πάντα θέλουν να το κατακτήσουν. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να προβλέψουμε. Η Σίτι είναι φαβορί, πάντα είναι φαβορί, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ έχει πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, αλλά και τεράστια σημασία σαν διοργάνωση ώστε όλες οι ομάδες να θέλουν να το κατακτήσουν…».

Διαβάστε επίσης