Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μίχαλ Καρμπόβνικ: Έξυπνη κίνηση, μελετημένη σε όλα της

Μίχαλ Καρμπόβνικ: Έξυπνη κίνηση, μελετημένη σε όλα της
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 - 12:12

Δεν είναι απλό πράγμα, τη σήμερον ημέρα, να βρίσκεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, μας έχει συνηθίσει αλλιώς. Μας έχει συνηθίσει στο να βρίσκει ακριβώς αυτό που ψάχνει. Όχι μόνο… έτοιμο, αλλά και για να το… πλάσει ο ίδιος. Τι εννοούμε; Ταλέντο. Το ταλέντο, σε νεαρές ηλικίες, είναι κάτι το οποίο ο Ολυμπιακός διακρίνει πανεύκολα, πλέον. Έχει τόση τριβή, πλέον, το σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, με νεαρούς, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ώστε οι λύσεις που έρχονται σε πακέτο… μικρής ηλικίας, είναι πολλές και πετυχαίνουν, η μία μετά την άλλη. Όχι όλες, για να είμαστε σωστοί, αλλά οι περισσότερες από αυτές.

Ο Ολυμπιακός βάζει τον Μίχαλ Καρμπόβνικ στη «μηχανή» του και το gavors.gr αναλύει γιατί η μεταγραφή του νεαρού Πολωνού είναι… must!

Ταλέντο: Πλούσιο. Περισσεύει. Ο νεαρός έχει τρομερά προσόντα, αμυντικά και επιθετικά είναι άρτιος, ένας ολοκληρωμένος παίκτης, στα 20 του, αλλά με τρομερά περιθώρια εξέλιξης. Ο Ολυμπιακός δεν φέρνει απλώς έναν ποδοφαιριστή για να τον… «ψήσει». Τον παίρνει δανεικό, να τον κάνει κομμάτι της ομάδας και, εφόσον όλα πάνε καλά, να τα «σκάσει» το επόμενο καλοκαίρι, για να τον πάρει μόνιμα. Και στη συνέχεια να τον… απογειώσει! Και να μην ξεχνάμε, φυσικά, ότι ο Καρμπόβνικ παίζει... παντού. Μπακ αριστερά-δεξιά, μπακ-χαφ αριστερά-δεξιά, μέσος... Πολυεργαλείο κανονικό!

Προοπτική: Ο Ολυμπιακός δεν κάνει απλώς μία προσθήκη, για το τώρα. Ο Θρύλος παίρνει έναν παίκτη, ο οποίος στη διαδρομή μπορεί να του «βγει» ο νέος Μπα, ο νέος Σισέ, ο νέος ΚΑΜΑΡΑ! Έναν ποδοσφαιριστή πολύ νεαρό σε ηλικία, ο οποίος έχει πάρει ήδη παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο και δείχνει έτοιμος να κάνει το «βήμα παραπάνω». Στην Αγγλία δεν προσαρμόστηκε καλά. Δεν είναι εύκολο. Η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι αλλιώς. Ζεστό περιβάλλον, «φλογερός» Σύλλογος, το Καραϊσκάκη, ο κόσμος… Άλλο πράγμα.

Ο Ολυμπιακός παίρνει τον Καρμπόβνικ για το «τώρα» και αν όλα πάνε καλά, θα φροντίσει να τον έχει εδώ και στο «αύριο». Και έξυπνα. Δεν πήγε να… πέσει στα βαθιά, με απευθείας αγορά. Τον φέρνει. Του δίνει τη δυνατότητα να δείξει ποιος είναι. Κρατά την «πισινή» του, όπως πρέπει όλοι να κάνουν, όταν έχουν την ευκαιρία. Και τα 5,5 εκ. ευρώ, τα οποία αναφέρονται ως ρήτρα, δεν είναι… τίποτα για τον Ολυμπιακό…

Μίχαλ Καρμπόβνικ: Έξυπνη κίνηση, μελετημένη σε όλα της…

** Η φωτό είναι από το Instagram του ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε επίσης