Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Αντβέρπ στο «μικροσκόπιο»! (photos)

Η Αντβέρπ στο «μικροσκόπιο»! (photos)
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 - 14:42

Αυτή είναι η -θεωρητικά- πιο αδύναμη ομάδα του Δ’ Ομίλου του Europa League και στον δρόμο του Ολυμπιακού! Η Αντβέρπ, από το Βέλγιο, δεν είναι καμιά… ομαδούλα, αλλά σίγουρα δεν είναι και το… φόβητρο, που θα δημιουργήσει… άγχος στον Θρύλο. Σε αντίθεση με την Άιντραχτ και τη Φενέρ, η Αντβέρπ έχει ένα αρκετά μικρότερο γήπεδο, το Ντε Μπόσουιλ, χωρητικότητας μόλις 15.402 θεατών.

Η Αντβέρπ είναι, ωστόσο, η πιο παλαιά ομάδα του ομίλου! Η πιο… γηραιά! Ιδρύθηκε πίσω στο μακρινό 1880 και είναι, αισίως, 141 ετών! Δεν… κολυμπάει και στους τίτλους, εδώ που τα λέμε. Έχει κατακτήσει μόλις 4 πρωταθλήματα Βελγίου και 3 Κύπελλα. Για να αστειευτούμε και λίγο, τον ΠΑΟΚ μια φορά τον περνάει σε πρωταθλήματα… Προχωράμε.

Με προπονητή τον πολύ γνωστό παλαιό Δανό αμυντικό Μπράινα Πρίσκε, στον πάγκο, η Αντβέρπ προέρχεται από μία σεζόν, κατά την οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση, στο βελγικό πρωτάθλημα. Κοστίζει, σύμφωνα με το Transfermarkt, 58,98 εκ. ευρώ.

Με μέσο όρο ηλικίας τα 25,2 χρόνια, σύνολο 34 παικτών, με 19 ξένους και 6 διεθνείς, η Αντβέρπ έχει στο ρόστερ της τον γνωστό μας Ένγκελς, ο οποίος έπαιξε στον Ολυμπιακό, πριν από 3-4 χρόνια! Δυστυχώς, για τον ίδιο και για τον Θρύλο, σε μία σεζόν, η οποία… μόνο καλά δεν πήγε, για τους Πειραιώτες. Ωστόσο, η Αντβέρπ είναι η ομάδα, η οποία έκανε τη... μεταγραφή του καλοκαιριού, στο Βέλγιο, αλλά και τρανταχτή στην Ευρώπη, αφού πήρε τον Ράτζα Ναϊνγκολάν!

Αυτό είναι το ρόστερ της Αντβέρπ:

** Η φωτό είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Αντβέρπ.

Διαβάστε επίσης