Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «53» μιας «νέας αρχής»

Το «53» μιας «νέας αρχής»
Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:47
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Έγιναν «τράμπες» στους αριθμούς στις φανέλες των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Άλλαξαν ριζικά ορισμένα πράγματα, τα οποία είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε και είχαμε μάθει… έτσι. Όπως, για παράδειγμα, το «7» στην πλάτη του Κώστα Φορτούνη. Πάει αυτό, άλλαξε. Αλλάζουν τα πράγματα και είναι καλό να προχωράμε μπροστά και να μην μένουμε… προσκολλημένοι στο παρελθόν. Όσο καλό και αν υπήρξε αυτό.

Ο Φορτούνης, λοιπόν, αποχωρίστηκε το αγαπημένο του «7», προκειμένου να το πάρει ο Ονιεκουρού και εκείνος να πάει για το «10». Όταν το «10» το ζήτησε, από τον Έλληνα άσο, ο Ρόνι Λόπες, εκείνος δεν του το αρνήθηκε και αντιθέτως, το παραχώρησε με χαρά. Επέλεξε, έτσι το «53» και αυτό θα είναι… κάπως, στο μάτι, όταν με το καλό έρθει η στιγμή της επιστροφής του Κώστα, στην ενεργό δράση.

Ώπα, για σταθείτε ένα λεπτό. Πάμε σε εκείνη τη στιγμή, έστω και πρόωρα… Όταν έρθει εκείνη η ώρα, κατά την οποία ο Κώστας Φορτούνης θα πατήσει ξανά το χορτάρι στο Καραϊσκάκη και θα μπει στην ενεργό δράση, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του, το ΜΟΝΟ, το οποίο δεν θα μετράει, θα είναι το τι αριθμό θα φορά στην πλάτη… Το ΜΟΝΟ το οποίο θα μετράει, θα είναι το ότι θα τον βλέπουμε ξανά μέσα στο γήπεδο, να κάνει υπέροχες ενέργειες και να… μιλάει στην μπάλα.

Το «53» είναι ένας τυχαίος αριθμός, για τον Κώστα, αφού όπως φαίνεται, δεν σηματοδοτεί κάτι. Λάθος. Είναι κάθε άλλο, παρά… τυχαίο. Σηματοδοτεί «μια νέα αρχή». Σηματοδοτεί την επανέναρξη της καριέρας του Κώστα Φορτούνη στον Θρύλο. Σηματοδοτεί την επάνοδο στο επίπεδο στο οποίο του αξίζει να βρίσκεται και στην «εξίσωση» για τον Ολυμπιακό… Σηματοδοτεί το τέλος μιας ακόμη δύσκολης περιόδου, μακριά από το γήπεδο και την αρχή μίας νέας, πιο λαμπρής εποχής. Για τον ίδιο και φυσικά για την ομάδα. Γιατί ο καλός Φορτούνης σημαίνει… καλό Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης

Αυτός που ξέρουμε

Αυτός που ξέρουμε

Ο Λαλά έχει μπροστά του μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όλες εκείνες τις αρετές, οι οποίες του έδωσαν την ευκαιρία να τη φορέσει.