Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δοκιμές και καμπανάκι!

Δοκιμές και καμπανάκι!
Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:58

Στο 1-1 με τον Άρη έμεινε ο Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε φιλικό λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και της φάσης των ομίλων του Europa League. Αρκετές αλλαγές από τον Μαρτίνς, λόγω των απουσιών, αλλά η εικόνα δεν ήταν καλή, παρά το γεγονός πως ήταν πολύ αξιόλογη η 11άδα που ξεκίνησε. Ο Παπαδόπουλος στο 80’ με κεφαλιά ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το γκολ του Γκαρσία στο 38’.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με σχηματισμό 4-4-2 και τους Ελ Αραμπί-Τικίνιο στην κορυφή, τον Καρμπόβνικ στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Λόπες-Βαλμπουενά στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Όμως, η εικόνα του Θρύλου σε αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Πολλά λάθη, χαμηλή ένταση και λιγοστές καλές στιγμές. Στο 13’ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με τον Ελ Αραμπί αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε, ενώ στο 19’ ήταν και η καλύτερη στιγμή, με τον Μαροκινό επιθετικό. Ο Λαλά έβγαλε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε έξω. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι και προηγήθηκαν στο 38’ με κεφαλιά του Γκαρσία προ του Λαλά. Είχαν απειλήσει νωρίτερα πάντως με τον Μάνο στο 8’ (καθοριστική η παρέμβαση του Λαλά), στο 16’ και στο 17’ με Μπερτόλιο και Σάσα αντίστοιχα, με τον Κρίστινσον να μπλοκάρει σταθερά στις δύο τελευταίες περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μετά το 65’ έδειχνε κάπως να πατάει καλύτερα. Δεν έκανε κάτι τρομερό, απλά ανέβασε λίγο την απόδοσή του και απείλησε στο 66’ με το φάουλ του Βαλμπουενά. Νωρίτερα, ο Άρης είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Μαντσίνι στο 46’, στο 55’ (δοκάρι από κόντρα στο πόδι του Παπασταθόπουλου) και στο 64’, ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε στο 73’ με τη σέντρα του Λαλά και την άστοχη κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Στο 79’ είχε πολύ καλή στιγμή και με τον Τικίνιο, με τον Ντένις να αποκρούει εντυπωσιακά. Εν τέλει, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 80’: Ο Εμβιλά σέντραρε υποδειγματικά, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-1. Δεν άλλαξε το σκορ ως το φινάλε, με τον Τικίνιο να απειλεί στο 84’ με δυνατό σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το φιλικό του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, με την ομάδα του Μαρτίνς να δείχνει πως θέλει δουλειά ακόμη...

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Λαλά (82’ Αποστολόπουλος), Παπασταθόπουλος (71’ Παπαδόπουλος), Ουσεϊνού Μπα (90’ Κινκουέ), Καρμπόβνικ, Ξενιτίδης (60’ Μαυρουδής), Εμβιλά, Λόπες (71’ Αλγκασίμ Μπα), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

Διαβάστε επίσης