Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τικίνιο: Έτσι τον διαχειρίζεται ο Μαρτίνς (video)

Τικίνιο: Έτσι τον διαχειρίζεται ο Μαρτίνς (video)
Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:15

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του φιλικού της Παρασκευής, με τον Άρη, ήταν η επιστροφή του Τικίνιο Σοάρες, στην ενεργό δράση, με 90λεπτο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι μία ισχυρή μονάδα, για τον Πέδρο Μαρτίνς και το να βρει γρήγορα αγωνιστικό ρυθμό είναι σημαντικό. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται αγώνες. Ματς στα πόδια του. Παιχνίδια, τα οποία θα τον φέρουν ξανά στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά και «χημείας» με την υπόλοιπη ομάδα. Και κυρίως με τον Ελ Αραμπί.

Το δίδυμο Τικίνιο-Ελ Αραμπί είναι ένα δίδυμο υπό δοκιμή. Ο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του να το χρησιμοποιήσει αρκετά, εφόσον αυτό του δείξει ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα πράγματα, τα οποία εκείνη δεν μπορεί να βρει τόσο εύκολο, με έναν καθαρό επιθετικό. Ο Ελ Αραμπί είναι γνωστό ότι μπορεί να παίξει και εκτός περιοχής. Να βγει στα άκρα, να τραβηχτεί προς τη μεσαία γραμμή και να ανοίξει χώρους. Να δώσει στον έτερο φορ της ομάδας, τη δυνατότητα να πατήσει περισσότερο περιοχή και να σκοράρει, παίρνοντας επάνω του περισσότερο το κομμάτι της δημιουργίας. Όχι με ασίστ, απαραιτήτως, αλλά με κινήσεις και δημιουργία χώρων, όπως αναφέραμε.

Ο Τικίνιο είχε μια καλή στιγμή, προσπάθησε γενικά να είναι απειλητικός, αλλά θα χρειαστεί και εκείνος λίγο χρόνο. Σε αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνεχίζει να νικά, για να υπάρχει η ηρεμία και η ψυχολογία, ώστε και η επίθεση να παραμένει «ζεστή» και τα γκολ να έρχονται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Ο Βραζιλιάνος είναι υπερπολύτιμη μονάδα και ο Θρύλος τον έχει ανάγκη, γρήγορα. Ο ίδιος το παλεύει…

Διαβάστε επίσης