Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Βασικό κομμάτι του «ερυθρόλευκου παζλ» (videos)

Ανδρέας Μπουχαλάκης: Βασικό κομμάτι του «ερυθρόλευκου παζλ» (videos)
Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:52
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Με αφορμή την επέκταση του συμβολαίου του Ανδρέα Μπουχαλάκη, έως το 2024, αξίζει να σταθούμε σε όλα αυτά, τα οποία ο Έλληνας άσος έχει πετύχει, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μπουχαλάκης αποτελεί έναν ακρογωνιαίο λίθο της ενδεκάδας του Πέδρο Μαρτίνς και όποτε είναι διαθέσιμος, παίζει. Τόσο απλό. Όχι γιατί έχει… μέσο. Ο ίδιος είναι το «μέσο» του. Ο ίδιος είναι που «αναγκάζει» τον Πέδρο, με την απόδοσή του, να τον βάλει στην ενδεκάδα. Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ειδικά, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του, την απόδοσή του. Ο οποίος έχει κερδίσει επάξια φανέλα βασικού. Πάμε να δούμε μερικά στοιχεία, τα οποία ο «Μπούχα» έχει βελτιώσει κατακόρυφα:

1) Οξυδέρκεια. «Μοιράζει» το παιχνίδι σαν… ρομπότ. Βλέπει όλο το γήπεδο και δεν κουβαλάει μπάλα. Ψάχνει τη γρήγορη και σωστή πάσα, για να βγάλει τον συμπαίκτη του σε συνθήκες απειλής προς τον αντίπαλο.

2) Ακρίβεια. Οι πάσες του είναι, πλέον, πολύ πιο σωστές, με την κατάλληλη δύναμη και πορεία, ώστε ο συμπαίκτης ο οποίος τις λαμβάνει, να παίρνει την μπάλα είτε στα πόδια του, είτε στον κενό χώρο μπροστά του, ευνοώντας την κίνησή του.

3) Δύναμη. Και σωματική και στα πόδια. Βάζει κόντρες, κερδίζει μονομαχίες στο κέντρο και δεν πέφτει εύκολα στο χορτάρι. Παράλληλα, έχει δυναμώσει πολύ το πόδι του, βγάζοντας 30άρες και 40άρες μπαλιές ακριβείας, επιστρατεύοντας και το προηγούμενο προσόν του.

4) Γκολ. Σκοράρει με κάθε ευκαιρία. Με σουτ, με κεφαλιά, μέσα στην περιοχή, έξω από αυτή. Δεν έχει πρόβλημα. Ο Ανδρέας έχει βρει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα και με κάθε ευκαιρία τα… τινάζει. Και με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

5) Μυαλό. Παίζει πολύ με το κεφάλι του. Τρομερά εγκεφαλικός παίκτης. Καλύπτει με τη γρήγορα σκέψη και την επίσης γρήγορα εκτέλεση (μεταβίβασης ή τελειώματος) την ταχύτητα, η οποία του λείπει στο τρέξιμο. Και αυτό το δουλεύει, αλλά και ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν το έχει στο μάξιμουμ.

6) Τακτική. Η προσήλωσή του στο πλάνο του Μαρτίνς τον κάνει απόλυτο εργαλείο, στα χέρια του προπονητή του. Ο Πέδρο ξέρει ότι με τον Μπουχαλάκη στο γήπεδο, έχει ακόμη έναν προπονητή. Έναν παίκτη, ο οποίος με την ηρεμία του, μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα, για το πως θα αναπτυχθεί, από τη μέση και μπροστά.

7) Χαρακτήρας. Ο Ανδρέας ήταν πάντα ένα λιγομίλητο, ντροπαλό παιδί. Πολύ ήρεμος και χαμηλών τόνων, δεν νευριάζει εύκολα, όπως και δεν ενθουσιάζεται εύκολα. Έχει νεύρο, ωστόσο και δεν ανέχεται… και πολλά. Θα μπει στη μέση για να χωρίσει καυγά, αλλά και δεν θα ανεχτεί να συμπεριφέρονται άσχημα σε συμπαίκτη του. Αρχηγική συμπεριφορά…

Δίκαιη καθ’ όλα, λοιπόν, η επέκταση συμβολαίου του Ανδρέα Μπουχαλάκη, για την οποία κάνει λόγο σήμερα ο Κόκκινος Πρωταθλητής. Και με αυξημένες αποδοχές, τις οποίες επίσης κέρδισε και εξαργυρώνει, μέσα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης