Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωτάθλημα με «κραγμένους» διαιτητές

Πρωτάθλημα με «κραγμένους» διαιτητές
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 - 00:32
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το μέλλον της διαιτησίας προβλέπεται χειρότερο. Ο Κλάτενμπεργκ τα ισοπέδωσε στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Ουδείς εγγυάται ότι δεν θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα...

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν είναι πρόεδρος της ΚΕΔ, είναι διαχειριστής της διαιτησίας. Δεν ήρθε στην Ελλάδα για να δημιουργήσει, παρά για να διαχειριστεί την... καταστροφή. Πέρσι, γεγονός πρωτοφανές, δέχθηκε στους πίνακες του Περέιρα και φέτος τους... σφράγισε, κάνοντας κάποιες αλλαγές χωρίς ουσία. Θυμίζουμε ότι οι πίνακες του Περέιρα ήταν παράνομοι καθώς βγήκαν από ΚΕΔ που αποχώρησε και ο ίδιος δήλωσε ότι τους δέχθηκε από ευγένεια (χα, χα, χα!) προς τον προκάτοχό του. Οι δε πίνακες του Κλάτενμπεργκ (που ουσιαστικά είναι του Περέιρα) βγήκαν πριν από τις γραπτές εξετάσεις και τα αγωνιστικά τεστ. Αφενός «πετσόκοψαν» τα αγωνιστικά τεστ για να τα βγάλουν όλοι αφετέρου οι ερωτήσεις για τον κανονισμό ήταν στα αγγλικά και οι ίδιες για όλους!

Αυτή η... αναρχία, να ληφθεί υπόψη ότι ακόμη ο Άγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ δεν δημοσιοποίησε τον κανονισμό, άρα «μπάτε σκύλοι αλέστε», βγαίνει και στο γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν οι ομάδες να μη θέλουν Έλληνες διαιτητές για τα ντέρμπι και οι πίνακες να παραμένουν ίδιοι. Για να μη θέλουν Ελληνες σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που τους στελεχώνουν δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο εξαιτίας των λαθών που έχουν κάνει.

Να ληφθεί υπόψη ότι ο Κλάτενμπεργκ προχώρησε σε δομικές αλλαγές στην ΚΕΔ, φέρνοντας τους συμπατριώτες του Κόλινς και Μπένετ, όμως δεν έκανε το ίδιο και με τους πίνακες. Μέχρι και τον Τριτσώνη «καθάρισε» από την επιτροπή της UEFA, αρμόδια για να ελέγχει την εφαρμογή της συνθήκης διαιτησίας ανά την Ευρώπη, όμως δεν... καθάρισε «κραγμένους» διαιτητές.

Ο Άγγλος μπορεί να κοιτάει τον καθρέπτη και να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του, αφού κάνει ό,τι θέλει για... πάρτι του, όμως δεν πρόκειται δεχθεί τα συγχαρητήρια των άλλων. Με τέτοιους πίνακες, με «τραγουδισμένους» διαιτητές σε αυτούς, απέτυχε και δεν το ξέρει. Ούτε η τηλεκριτική του μπορεί να γίνει... κολυμβήθρα. Χρειάζονται αποφάσεις που δεν τολμά να πάρει.

Διαβάστε επίσης

Τι άλλο θα συμβεί, πια;

Τι άλλο θα συμβεί, πια;

Ο Μαρτίνς είδε τον τερματοφύλακά του να χτυπάει, τους Αφρικανούς να ζουν… πραξικόπημα στη Γουινέα. Δηλαδή πραγματικά τώρα, τι άλλο θα συμβεί πια στον Ολυμπιακό;