Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτησία: Πόνεσαν τα μάτια μας και στα φιλικά

Διαιτησία: Πόνεσαν τα μάτια μας και στα φιλικά
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Απορούμε γιατί τους... καμαρώνει ο Κλάτενμπεργκ αν θέλει να αλλάξει τη διαιτησία. Αν δεν αλλάξει σύστημα, να στέλνει σπίτι τους όσους ρέφερι κάνουν λάθη, τότε θα αποτύχει, όπως και ο προκάτοχός τους Μέλο Περέιρα (με τους πίνακες του οποίου επιμένει). Αν είναι να συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα, όπως έδειξαν κάποιοι ρέφερι στα φιλικά παιχνίδια και μάλιστα χωρίς... παρελθόν, τότε ας φέρνει μόνο ξένους διαιτητές. Αν δεν σπάσει αβγά, δεν πρόκειται να κάνει ομελέτα.

Για να δείξει ο Κλάτενμπεργκ ότι είναι το αφεντικό στη διαιτησία δεν αρκεί μόνο η τηλεκριτική. Άλλωστε, την έκανε... κολυμβήθρα για να μας πείσει ότι κάνει σωστούς ορισμούς, ενώ ξέρει ότι χωρίς αποφάσεις, η διαιτησία θα εξακολουθήσει να αλλοιώνει αποτελέσματα, κατ΄ επέκταση και τη βαθμολογία.

Ας δούμε τρία παραδείγματα από διαιτησίες σε φιλικούς αγώνες που δείχνουν ότι θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα:

-Ο Γκάμαρης (Αθηνών) δεν είχε το θάρρος να αποβάλει τους Τζαβέλλα, Μπαράλες που πλακώθηκαν μεταξύ τους στο φιλικό ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης και υπέδειξε να γίνουν αλλαγή. Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τον Τζαβέλλα! Μιλάμε για... επίπεδο διαιτησίας!

- Ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) ο οποίος σφύριξε το φιλικό Αρης-Ολυμπιακός 1-1:

1)Στο γκολ του Αρη στο 38' ο Γκαρσία χρησιμοποίησε το χέρι. Τι θα πει δεν υπάρχει VAR; Κάθε μέρα μπαίνουν γκολ με το χέρι;

2)Οι παίκτες του Αρη έπαιζαν σκληρά, όμως ο μόνος που είδε κίτρινη ήταν ο Εντιαγέ στο 79' ενώ στον Ολυμπιακό έδειξε δυο (69' Παπασταθόπουλος, 77' Λαλά.

-Με πέναλτι-δώρο του Μαλούτα (Ημαθίας) ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 στη Βέροια. Ο γκολκίπερ της γηπεδούχου βρήκε τη μπάλα, όμως ο ρέφερι ήταν ο μόνος που είδε ανατροπή του Μπίσεσβαρ.

Διαβάστε επίσης