Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παραίτηση-βόμβα Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ

Παραίτηση-βόμβα Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ
Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παρελθόν από την προεδρία της ΕΠΟ αποτελεί ο Ζαγοράκης ο οποίος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και εκδήλωσε την πρόθεσή του στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Ο αρχηγός της Εθνικής του 2004, αν και ήταν επιλογή της Κυβέρνησης κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να διοικήσει την ομοσπονδία. Από καιρό ο Ζαγοράκης έλεγε ότι είχε σκοπό να παραιτηθεί, όμως δεν το έκανε πράξη. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της ΕΠΟ οδηγείται σε παραίτηση (σ.σ. αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις) μετά την ψήφιση της Ολιστικής Μελέτης στις 27 Αυγούστου από τη ΓΣ της ομοσπονδίας και μετά το ξέσπασμά του με αφορμή την αφαίρεση βαθμών στον Αρη, όπου διεμήνυε ότι δεν πρόκειται να παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γεραπετρίτης φέρεται να είπε στον Ζαγοράκη «σε καταλαβαίνω έχεις δίκιο». Πάντως, η παραίτησή του είναι και ήττα της Κυβέρνησης με δεδομένο ότι ήταν γνωστό ότι αποτέλεσε δική της εισήγηση για την προεδρία της ΕΠΟ. Ο δε Ζαγοράκης δεν μπόρεσε να διοικήσει την ομοσπονδία, αν και εξελέγη ως πρόεδρος κοινής αποδοχής, λαμβάνοντας 66 ψήφους από τους 68 εκλέκτορες. Ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 και Ευρωβουλευτής της ΝΔ, με βάση όσα διέρρευσαν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, έλεγε ότι θα παραιτηθεί και επικαλούνταν εμπόδια που του έβαζε το μπλοκ του νότου, το οποίο φέρεται αν στηρίζεται από την ΑΕΚ.

Θα βάλει η UEFA διοικούσα στην ΕΠΟ με δεδομένο ότι παραιτήθηκε ένας πρόεδρος που ήταν κοινής αποδοχής, παραδεχόμενος ότι δεν μπορεί αν διοικήσει, κάτι που δείχνει και την κατάσταση που υπάρχει στην ομοσπονδία; Με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 38, παράγραφος 9) «εάν η θέση του προέδρου χηρέψει, θα αναλαμβάνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος (σ.σ. είναι ο Παναγιώτης Δημητρίου που είναι και πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών) μέχρι την ημερομηνία της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία συγκαλείται εκλογική Γενική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου. Αυτή η Γενική Συνέλευση θα εκλέγει έναν νέο Πρόεδρο για την υπόλοιπη διάρκεια της θητείας, εκτός αν η θέση χηρέψει στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου της θητείας». Η τακτική ΓΣ της ΕΠΟ γίνεται κάθε Ιούνιο, άρα ο Δημητρίου θα αναλάβει μέχρι το καλοκαίρι του 2022, εκτός αν η UEFA βάλει διοικούσα.

Διαβάστε επίσης