Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεκίνημα με πρόκληση... Φωτιά

Ξεκίνημα με πρόκληση... Φωτιά
Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα. Ο Φωτιάς (Πέλλας) είναι ο ρέφερι που σφύριξε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού της προηγούμενης σεζόν (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0) είναι αυτός που... ξεκινά με ματς των «ερυθρόλευκων» καθώς μπήκε VAR στο παιχνίδι της πρεμιέρας της Super League με τον Ατρόμητο (Κυριακή 12/9, 20:30, Γήπεδο Καραϊσκάκη).

Ο Φωτιάς (Πέλλας) είναι ένας διαιτητής που δεν έπρεπε να είναι στον πίνακα, εξαιτίας της διαιτησίας του στο προπερσινό παιχνίδι Βόλος-Ολυμπιακός 0-0, όμως τον έκαναν διεθνή. Έπρεπε να διαγραφεί και για τη διαιτησία στο ματς Ιωνικός-Εργοτέλης 2-1, για τα πλέι οφ της Super League 2 καθώς έκανε σημαντικά και εξόφθαλμα λάθη.

Τα λάθη του Φωτιά στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 για τα πλέι οφ της SL που έγινε στις 12/5/21, όπου σε ένα αδιάφορο ματς, αν και διεθνής, έδειξε χαμηλό επίπεδο και έλλειψη προσωπικότητας:

1) Σε ματς με κατοχή μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού τα φάουλ είναι μόνο 14-12 υπέρ του.

2) Στο 74' ο Σφιντέρσκι ρίχνει αγκωνιά στον Ρέαμτσιουκ, «γαργάρα» η κάρτα από τον Φωτιά.

3) Στο 83' κάνουν διαδοχικό φάουλ στον Βαλμπουενά οι Μιχαϊ, Αουγκούστο αλλά την... τρώει ο Βαλμπουενά επειδή εκνευρίστηκε!

Ο Γκορτσίλας δίνει... εξετάσεις (εξυγίανσης)

Το ματς της Κυριακής (12/9) Ολυμπιακός-Ατρόμητος θα σφυρίξει ο Θεσσαλονικιός Γκορτσίλας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του, πριν από μερικές μέρες. Με την ευκαιρία συλλυπητήρια στον ρέφερι...

Την προηγούμενη σεζόν ο 36χρονος διαιτητής, ο οποίος προορίζεται για διεθνής (σ.σ. τον έβαλαν για να δώσει εξετάσεις;), είχε σφυρίξει δυο αγώνες του Ολυμπιακού. Στην Τρίπολη (Αστέρας-Ολυμπιακός 0-4 τη 15η αγωνιστική) ήταν καλός, όμως του έκαναν μπούλινγκ και δεν απέφυγε τα λάθη στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0 για την 25η αγωνιστική.

Για την ανατροπή του Μασούρα από τον Βάτερμαν στο 5' δεν χρειαζόταν ούτε VAR, όμως ο Διαμαντόπουλος εξέτασε τη φάση και όχι μόνο δεν φώναξε τον Γκορτσίλα να τη δει, του είπε ότι δεν υπάρχει παράβαση! Κανονικά ο ρέφερι έπρεπε να τη δει στην οθόνη.

Πάντως, στο 78' ο Γκορτσίλας, σωστά, πήγε στην άσπρη βούλα σε ανατροπή του Τιάγκο Σίλβα από τον Σελίμοβιτς. Ο Φορτούνης έχασε το πέναλτι (δοκάρι).

Οσον αφορά στις κάρτες, δεν γίνεται στο 50' να δίνει κίτρινη στον Ρέαμτσουκ και στο 42΄να χαρίζει στον Στάικο για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά.

Βοηθοί του Γκορτσίλα στο Καραϊσκάκη θα είναι ο Θεσσαλονικιός Νικολαϊδης και ο Παπαδάκης (Ηρακλείου) και τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Αρτας). Βοηθός του Φωτιά στο VAR θα είναι ο Κωνσταντίνου (Πρέβεζας-Λευκάδας). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Τεροβίτσας (Αιτ/νιας).

Διαβάστε επίσης