Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κλάτενμπεργκ κατάγγειλε την ΕΠΟ στην UEFA

Ο Κλάτενμπεργκ κατάγγειλε την ΕΠΟ στην UEFA
Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο αθέατος πόλεμος της ΕΠΟ με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ βρίσκεται σε εξέλιξη και το ένα επεισόδιο διαδέχεται το άλλο. Έφτασε μέχρι την UEFA για να τους δώσει να καταλάβουν ποιος είναι το «αφεντικό» στη διαιτησία και η ομοσπονδία αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και στη σημερινή (9/9) Εκτελεστική Επιτροπή της επικύρωσε την πρόσληψη του Στιβ Μπένετ.

Ο Κλάτενμπεργκ βρίσκεται σε κόντρα με την ομοσπονδία, όμως είχε τη στήριξη του Ζαγοράκη και παραμένει άγνωστο αν θα αλλάξει η στάση του μετά την παραίτηση του προέδρου. Είχε λόγους να... βγάλει το θέμα εκτός συνόρων. Ο Κλάτενμπεργκ προσβλήθηκε από την άρνηση της ΕΕ να προσλάβει τον συμπατριώτη του Στιβ Μπένετ, τον οποίο είχε ανακοινώσει επίσημα (ως υπεύθυνο των παρατηρητών) σε απευθείας συνεννόηση με την UEFA! Αυτό το... μέτωπο έκλεισε, τώρα παραμένει αυτό των Ελλήνων της ΚΕΔ. Ηταν να κάνει πρόταση στη σημερινή (9/9) ΕΕ της ΕΠΟ, όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στις 26 Αυγούστου, δεν υπήρξε εισήγησή του Κλάτενμπεργκ για τους τρεις Ελληνες (σ.σ. το ίδιο και σήμερα) που θα στελεχώσουν την ΚΕΔ, επειδή δεν θα περνούσε καθώς αντιδρούν οι παράγοντες της ομοσπονδίας, οι οποίοι θέλουν να έχουν λόγο στη διαιτησία και ειδικά δυο νεόκοποι παράγοντες που εκφράζουν το μπλοκ του νότου. Έτσι, ο Κλάτενμπεργκ αποφάσισε να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάγγειλε την ΕΠΟ, όχι τον Ζαγοράκη, στην UEFA ότι δεν μπορεί να ασκήσει να καθήκοντά του.

Μέσα στον... χορό βρίσκεται και το σύστημα της προπαγάνδας. Ενώ δεν είναι γνωστή η εισήγηση του Κλάτενμπεργκ για τους τρεις Έλληνες που θέλει στην ΚΕΔ, αυτοί διέρρευσαν ονόματα ως ρεπορτάζ για να στείλουν μήνυμα στον Άγγλο για το ποιοι είναι ανεπιθύμητοι αλλά και μήνυμα ότι αυτοί κάνουν κουμάντο.

Παραμένει άγνωστη η εισήγηση του Κλάτενμπεργκ για το ποιους Έλληνες θέλει στην ΚΕΔ. Όμως, μετά την κίνησή του να φτάσει το θέμα στην UEFA, ο πρόεδρος της ΚΕΔ δείχνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Επίσης, η καταγγελία του Κλάτενμπεργκ στην UEFA σημαίνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε και δεν πρόκειται να ανεχθεί παρεμβάσεις. Δεν είναι το μόνο εμπόδιο που του έβαλαν οι... κύκλοι της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης