Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στην ΕΠΟ

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στην ΕΠΟ
Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το γεγονός ότι ο Ζαγοράκης δεν κατάφερε να... στεριώσει στην ΕΠΟ, αν και είχε τη στήριξη της Κυβέρνησης και των FIFA, UEFA, δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, ακόμη ηχούν, τελικά ως πλάνη, τα μεγάλα λόγια των προέδρων των ΕΠΣ για το πόσο ιδανική λύση ήταν!

Κι όμως, αυτή η ιδανική λύση, όπως χαρακτήριζαν όλοι την περίπτωσή του, δεν τα κατάφερε. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται πιο κάτω από τον πάτο καθώς δεν άφησαν τίποτα όρθιο, με την Κυβέρνηση αλλά και τις FIFA, UEFA να είναι θεατές και μάλιστα σε βαθμό πρόκλησης. Δεν έχει βρεθεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τέτοια κατάσταση αφού εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά να διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα.

Η ΑΕΚ με... ουρά τον ΠΑΟΚ άλλα υποσχέθηκαν στον αρχηγό της Εθνικής, όμως του έβαλαν μόνο εμπόδια και μάλιστα με το... καλημέρα. Αφενός δεν εξέλεξαν, με δεδομένο ότι επηρεάζουν τις ΕΠΣ, τους Χαριστέα, Δ. Παπαδόπουλο, Σεϊταρίδη, Ανατολάκη, τους οποίους ήθελε για συνεργάτες του αφετέρου η ΑΕΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, τού επέβαλε τον Φιλιππούση ως Εκτελεστικό Γραμματέα. Παράλληλα, ο το μπλοκ του ΠΑΟΚ δεν τον στήριξε στις κόντρες που είχε στην ομοσπονδία με παράγοντες από το μπλοκ του νότου ούτε τον βοήθησε να αναλάβει τον έλεγχο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Του είχαν υποσχεθεί ότι θα έχει τον πλήρη έλεγχο της Εθνικής, όμως ούτε αυτό έγινε!

Ο Ζαγοράκης φεύγει αηδιασμένος καθώς στη δήλωσή του, η οποία κοινοποιήθηκε και στην ΕΕ της ΕΠΟ, άφησε αιχμές κατά των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. «Υπάρχουν μόνο ένοχοι για την κατάντια του ποδοσφαίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Καθόλου τυχαίο ότι αναφέρεται σε κάποιους που συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος. Πάντως, ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 δεν έκανε αναφορά για γκαζάκια στο σπίτι του και για μπούλινγκ στα παιδιά του.

Οι... καμπάνες ηχούν, δεν ακούει κανείς

Η αποχώρηση του Ζαγοράκη είναι «κατάντια» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφού δεν μπόρεσε να διοικήσει την ΕΠΟ ένας παράγοντας που είχε τη στήριξη της Κυβέρνησης αλλά και των FIFA, UEFA, τότε δεν υπάρχει σωτηρία.

Υπάρχουν κι άλλα σημάδια που δείχνουν την άσχημη κατάσταση. Κατάντια είναι ότι τελευταία στιγμή βρήκαν τηλεοπτικό συμβόλαιο έξι ομάδες της Super League, απειλώντας ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Οι ομάδες αυτές, οι αποκαλούμενες «άστεγες», ήταν οι Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, Λαμία, Παναιτωλικός, Βόλος. Τελικά, αν και ήθελαν Κεντρική Διαχείριση υπέγραψαν για δυο χρόνια στην Cosmote και στη Super League ψήφισαν να ισχύσει από το 2023, αν και θεωρούσαν ότι είναι η λύση για όλα τα... δεινά! Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη τα τηλεοπτικά συμβόλαια ανεβαίνουν, στην Ελλάδα είναι στα αζήτητα.

«Καμένη γη» είναι και η Super League 2, δεν ξέρουν πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος, ενώ δικαιούνται 36, αδειοδοτήθηκαν μόνο επτά ομάδες! Στην ΕΠΟ είχαμε σύγκρουση Μπουτσικάρη, Λεουτσάκου για το ότι από τη δεύτερη κατηγορία ανεβαίνει μια ομάδα απευθείας και μια θα δώσει μπαράζ. Είναι υπό διάλυση (Γ' Εθνική) ιστορικές ομάδες, όπως οι Παναχαϊκή, Πανιώνιος.

Διαβάστε επίσης