Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το γκολ που δεν μπήκε, είναι μόνο η μία πλευρά

Το γκολ που δεν μπήκε, είναι μόνο η μία πλευρά
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 10:03

Δικαιολογία δεν αποτελεί. Είναι όμως γεγονός. Και ξεκάθαρο. Αδιαμφισβήτητο. Ο Ολυμπιακός όχι απλώς «θα μπορούσε» να είχε κερδίσει το ματς με τον Ατρόμητο. «Έπρεπε» να είχε κερδίσει το ματς με τον Ατρόμητο. Και όχι γιατί… «έτσι». Αλλά γιατί και πολύ ανώτερος του αντιπάλου του ήταν, αλλά και γιατί ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες για γκολ έχασε, αλλά και γιατί η διαιτησία -για άλλη μια φορά- τον τράβηξε πίσω.

Τα πράγματα είναι απλά. Και όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το συζητάμε, είναι σαφές: Εάν ο Ολυμπιακός στο 3’ έπαιρνε αυτό που εδικαιούτο, θα βλέπαμε άλλο ματς. Είναι σαφές: Όταν ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα, αναγκάζοντας τον αντίπαλό του να ανοιχτεί, πέφτει… «άρα». Τριάρα, τεσσάρα, πεντάρα, εξάρα. Στο… χαλαρό κιόλας. «Σπέκουλα», θα πείτε. Σύμφωνοι. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, πως θα κυλούσε το ματς. Αλλά. Είναι κανόνας. Όταν ο Ολυμπιακός βρίσκει γρήγορα γκολ, συνήθως βρίσκει και αρκετά άλλα, στη συνέχεια.

Γίνεται σαφές, λοιπόν, πως η αστοχία του Ολυμπιακού είναι μονάχα η μία πλευρά του νομίσματος. Και αυτή ήρθε… μετά. Πρώτα ήρθε το «φρένο» της «εξυγίανσης». Πρώτα ήρθε η άρνηση για το πέναλτι, το οποίο ο Ολυμπιακός εδικαιούτο να πάρει… Πρώτα ήρθε το «στοπ» του Γκορτσίλα και του Φωτιά, από το VAR, στην ευκαιρία του Ολυμπιακού να ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια η ομάδα στάθηκε άστοχη και άτυχη. Κόντρες, χαμένες ευκαιρίες για χιλιοστά και πάει λέγοντας. Αλλά. Αυτή είναι, όπως είπαμε, η μία πλευρά. Η άλλη είναι η αδικία, εις βάρος του Θρύλου.

Αν είσαι άτυχος, δεν βρεις το γκολ μετά από τόσες τελικές και έχεις και την «εξυγίανση» να σε τραβάει πίσω, το έργο δυσκολεύει. Ο Ολυμπιακός οφείλει να δουλέψει περισσότερο, για να βρίσκει πιο εύκολα το γκολ, αλλά και η «εξυγίανση» οφείλει να… κουλάρει λίγο. Ειδικά μετά από γκέλες του ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται και τόσος… πανικός, να φράσσεται ο δρόμος του Ολυμπιακού…

Διαβάστε επίσης